Nyheter

Politisk debatt i Fenixhallen

Nyheter Demokratidagen på Fenix i Vaggeryd gick vidare med en debatt

Som uppföljning av förmiddagens politiska mingel anordnades det en debatt med företrädare för de åtta riksdagspartierna. Debattörerna var Jimmy Ekström (L) regionpolitiker från Aneby,Tobias Andersson (SD) förbundsordförande från Stockholm, Axel Lindqvist (C) riksdagskandidat från Gränna, Edvina Palmcrantz (S) från Skillingaryd, Emma Hult (MP) riksdagsledamot från Jönköping, Anton Axelsson (KD) distriktsordförande från Nässjö, Gunnar Alveglim (V) distriktsordförande från Jönköping och Douglas Thor (M) distriktsordförande från Vetlanda. Som moderator för debatten var en tidigare Fenixelev, Teodor Tillander, engagerad.

De ämnen som debatterades var utbildning, invandring/integration, miljö/klimat samt lag och ordning. Det var en relativt lugn debatt där det mesta kändes igen. Det dök inte upp något helt uppseendeväckande utan i de flesta frågor var man överens målen, men vägen dit skiljer sig avsevärt mellan till exempel moderaterna och vänsterpartiet. Moderaterna hävdar linjen om bidragstak och lärlingsjobb för att få fler etablerade på arbetsmarknaden, medan vänsterpartiet hävdar en solidarisk linje och menar att det finns resurser men de finns på fel ställe.

Det blev en något uppjagad stämning när Sverigedemokraterna menade att Miljöpartiet hatar landsbygden och fick direkt mothugg av (MP) som menar att de ser en stor resurs i landet som helhet eftersom de säger ”vi kommer att bli flera som kommer att leva och bo i Sverige”.

Debatten pågick under en timme och det var en välfylld läktare där många säkert hittade något parti som de kände större samhörighet än övriga, och uppmaningen från debattörerna var att man bör och ska engagera sig så att ingen annan bestämmer över dig.

Debattpanelen

Taggar

Dela


1 reaktion på Politisk debatt i Fenixhallen

Jag satt med under debatten och kan med lätthet säga att det Gert Olsson skrev (politisk debatt i fenixhallen, 2018-05/28) ”Sverigedemokraterna menade att Miljöpartiet hatar landsbygden” är falskt och en lögn. Det Sverigedemokraten Tobias Andersson sade var, jag citerar ”Miljöpartiet kanske gillar landsbyggden, men landsbyggden hatar miljöpartiet”. Gert, du kan fråga vilken annan person som var med under debatten och du kommer då att inse att du har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *