Nyheter

Positiv anda på Vaggeryds idrottsplats

Nyheter När vi besöker idrottsplatsen är en grävmaskin i gång med att gräva vid ingången för att sätta nytt staket och förbättra trafiksituationen.

Bengt Carlsson, ordförande i Waggeryds IK, Peter Johansson, ordförande i Vaggeryds idrottsplats och vaktmästarna Peter Ahnberg och Patrik Leufvén.

Bengt Carlsson, ordförande i Waggeryds IK, Peter Johansson, ordförande i Vaggeryds idrottsplats och vaktmästarna Peter Ahnberg och Patrik Leufvén sätter sig på en av de två nybyggda uteplatserna och berättar:

– Vi gör om utmed vägen för att få bättre parkeringsmöjligheter för cyklar och mopeder samt även handikapplatser. Vi vill göra det säkrare för barn och vuxna. Det kommer att se trevligare ut också, så det blir mer välkomnande när man kommer hit.

– Här händer mycket positivt, vi har en jättefin idrottsplats med två superduktiga vaktmästare som sköter anläggningen exemplariskt. Vi får höra från många lag som kommer hit vilken jättefin plan vi har. Vi får väldigt positiv feedback och vi är väldigt stolta över detta.

Tidigare hade idrottsplatsen bekymmer med skräp, till exempel tejp från benskydd som slängdes hej vilt. Vaktmästarna pushade och jagade lite och helt plötsligt är det ingen som slänger något skräp. När det är ordning, rent och snyggt så sköter sig alla jättebra och lägger skräp där det hör hemma och det har blivit en positiv spiral för alla som är på idrottsplatsen.

– Vi har en positiv anda och satsar också mycket på den sociala samhörigheten, att man ska ha roligt tillsammans. Det minns man ju när man spelade själv. Det roligaste var ju inte alltid det som hände under matcherna utan i omklädningsrummet innan och efter matchen. Vi märker också att fler fortsätter att träna under en längre period och att tjejkullarna ökar. Då kommer det ett högre tryck på Vaggeryds idrottsplats att tillgodose och hänga med. Vissa saker måste hända snart och där har vi ju kommunen i ryggen. Vi vill hålla en hög nivå och göra så mycket vi kan med de medel vi har. Kommunen lägger mycket pengar här, och även på till exempel Movalla, då är det viktigt att medborgarna i kommunen känner att vi ger någonting tillbaka. 

– Vår isplan fungerar väldigt bra numera. Det är roligt att anläggningen används mycket även av våra skolor. Under vintern är olika skolgrupper här och åker skridskor ungefär fyra dagar i veckan. Nu vet pedagogerna i skolan att det fungerar bra här och man behöver inte tveka på att det finns is hos oss vintertid. Det är inte många dagar under året då det inte är folk här, det är nästan aldrig tomt. Det är så vi vill ha det.

Det är många som är verksamma och närmare 100 tränare engagerar sig och gör ett otroligt engagemang och det är helt på fritiden. Det är helt avgörande för att det ska fungera och det är viktigt att det är många så att man delar på arbetet så det inte blir en för stor tårtbit för några få. 

– Driften vi har med föreningsdrift fungerar väldigt bra. Upplägget som det är i dag är att kommunen äger idrottsplatsen med en tillsatt styrelse. Det här driftssättet ger ansvar och engagemang. Det vore synd att kommunalisera detta. Många av våra medlemmar är oroliga för vad som skulle hända om det skulle bli helt i kommunal drift. 

– Den här positiva trenden har varit under många år nu och det fungerar bättre och bättre. Det har avspeglat sig i hela verksamheten. Alla är välkomna hit och det vore roligt om det kom ännu mer folk hit för att titta på matcher. Att vara en del av WIK måste inte innebära att vara aktiv utan kan lika väl vara att komma och titta på matcher, besöka oss för att umgås, prata minnen och träffa gamla vänner, summerar kvartetten vid Vaggeryds IP.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Positiv anda på Vaggeryds idrottsplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *