Pristagarna hyllades ikväll
Nyheter Under musik och stående publik kom kvällens pristagare in på rödan mattan och satte sig vid honnörsbordet. Ikväll firades pristagarna och personalen fick förtjänsttecken för 25 år inom kommunen.
– Vi ser fram emot att alla blir nöjda med kvällen. Politikerna får inga priser, men däremot mat, börjar Christer Holmgren (M), kommunfullmäktiges ordförande, samtidigt som han hälsar alla välkomna till avslutningskvällen på Fenix.
Tillsammans med Christer Holmgren är kommunikatören Johan Lundell konferencier för kvällen.
Peter Sjöberg (M) delade ut miljövårdspriser till Fågelforsledens restauratörer.
– Vi känner oss stolta, det här gör att Fågelforsleden blir uppmärksammad, vi vill att det ska bli en oas. Det är inte bara vi fem utan det är många som har gjort ett antal timmar på den här leden. Vi tackar så mycket för det här priset, säger Bernt-Ola Hugosson.
– För 7 – 8 år sedan väckte vi frågan då vi tyckte att vi skulle göra något utav den här. Ola tog tag i detta och kopplade på. Ni är såklart välkomna att besöka, både oss, och vandringsleden, säger Kenneth Adolfsson.
Sverker Bernardsson (C) delar ut kulturpriset som i år gick till Hagshults egna Lilli-Ann Bertilsson från Gräshult.
– En god bok öppnar man med förväntan och stänger med glädje. Sedan 1977 har jag öppnat Hagshults bibliotek klockan 17 varje fredagskväll och sedan har jag hoppats kunna stänga klockan 19. Jag har fått kultur, kramar och respons. Nu har jag haft generationer som har lånat av mig. Vi värnar om att alla ska få läsa. Barnen ska alltid gå ifrån biblioteket efter att de har hittat bra böcker. Jag är både förvånad, glad och hedrad över att bli kulturpristagare, säger Lilli-Ann Bertilsson.
Byggnadsvårdspriset delar också kultur- och fritidsnämndens ordförande ut, Sverker Bernhardsson (C).
– Det här priset är för renoverade och välvårdade byggnader, där ett kulturhistoriskt värde tagit tillvaro. Plaketten i brons delades ut första gången 1998. I år går den till Andreas Svensson och Frida Söderberg, berättar Sverker Bernardsson (C).
– Jag vill tacka alla inblandade i detta projektet, ni vet vilka ni är. Jag vill också säga det att utan er vid vår sida så hade resultatet blivit det som det till slut blev, säger Andreas Svensson.
Andra gången i historien delas jämställdhetsutmärkelse.
– Att upplyfta skolor, föreningar och företag som jobbar för ett jämställdhet samhälle, vi välkomnar fram Skillingaryds innebandyklubb, säger Sverker Bernardsson (C).
– För oss i innebandyklubben är det en naturlig del av vår verksamhet. Från vår styrelse, till våra ledare, där vi gärna ser att det är både män och kvinnor som är tränare, ner till alla som tränar. En annan viktig del i vårt arbete är gemenskapen, mellan killar och tjejer. Det är naturligt att man kommer och hejar på varandras matcher. Det är faktiskt gratis inträde, tack för jämställdhetsutmärkelsen, säger Jonas Larsen, ordförande i Skillingaryds innebandyklubb.
Idrottsprestationer delades ut första gången 1979. Utmärkelsen tilldelas den person som har erövrat SM-guld eller internationellt mästerskap, sanktionerat av riksidrottsförbundet och tävlar för en förening i kommun eller har varit/är bosatt i kommunen. Axelina Johansson från Hagafors, som vunnit många guld i SM och junior-SM i friidrott.
– Tack för att jag blir uppvaktad av min hemkommun, säger Axelina Johansson.
Utdelning av förtjänsttecken bland anställda gjorde Gert Jonsson (M).
– Vi har kommit fram till den här punkten där vi ska uppmärksamma vår personal som varit anställd i 25 år. Det är en lång och respektfull tid. Vad hamnar vi 25 år tillbaka? 1994. Det var ett händelserikt år. Det var stora idrottsprestationer under året. Vi fick gå och rösta två gånger det året. 1994 var det en stor händelse för Vaggeryds kommun. Det var det året E4:an invigdes. 1994 var ett år då vi gjorde åtta topprekryteringar som har stått sig.
Linda Toftgård Gustavsson, Ann-Britt Gustavsson. Madelen Karlsson, Helena Almsgård, Helena Löfström, Magnus Dauhn, Mats Carlsson och Jessica Persson mottog blommor och presenter.