Nyheter

Reagerar på gödsel i samhället

Nyheter En Skillingarydsbo kontaktade kommunen igår angående ökningen av gödsel på samhällets gator

I ett mail till kommunen har Skillingarydsbon undrat om det är okej när bönderna i området kör ut sin flytgödsel på åkrarna att det skvätter ut på gator och i korsningar. 

– Just idag är det mycket vid korsningen vid Nyholm, Sturegatan/Åkersvägen och korsningen till 152:an mot Hillerstorp. Det finns också gödsel på vägen, det brukar inte vara så mycket men idag känns det mer än det brukar vara, skriver Skillingarydsbon i sitt mail till kommunen. 

Arkivbild

Taggar

Dela


20 reaktioner på Reagerar på gödsel i samhället

Man kan väl åka ett varv med traktorn på en ogödslad del på åkern så kanske det försvinner endel från däck i alla fall?
Eller så får de väl åka och spola av däck och ekipage med högtryckstvätt innan de fortsätter sin färd och inte bränner direkt ut på landsvägarna.

Vi behöver våra älskade bönder 💗 De sliter året runt och hjälper älskade lilla Sverige vi alla ska vara mycket tacksamma och bara njuta av dessa fantastiska människor 💗👍🤸‍♂️

Trodde gnällbältet låg längre norrut, folket i Vaggeryds kommun är snäppet värre. Det är väl bra att det finns någon som vill bedriva jordbruk idag, om dom råkar spilla lite är väl inte hela världen bara tvätta bilen.

Till er som gnäller över att bönder spiller lite gödsel på vägarna så undrar jag över om ni ens tänker på hur de annars ska kunna transportera det till sina åkrar. Finns väl annat att gnälla över än det. Blir pinsamt.

Här finns många primitiva kommentarer. Det är väl ingen som ifrågasätter om bonden sprider gödsel på sin mark. Det betyder ju inte att det måste spridas på gatumark. Där ska väl ändå inget odlas. Bonden Peter längre upp i kommentarerna har ju en sund inställning.

Härligt med en levande landsbygd!
Lite gödsel och lukt dör ingen av.
Tack bönder, ni behövs!

Tycker att kommunen skall dela ut gratis klädnypor till de ”drabbade”. Hade en som bodde 500 meter ifrån mig och klagade på att vår tupp gol. Jag åkte upp med två hörselproppar och sedan hörde jag inget mer.

Kör man skit från ena sidan samhället till andra sidan klart att det hamnar lite på vägen, heja bonden.

Heja alla bönder. Rökare som slänger fimpar i naturen och på gator plasten i dem bryts inte ner. Naturens fåglar och andra djur får i sig dem det är så äckligt. Kan man ringa kommunen om det också? Helene

Döm gärna innan du vet med signatur heja bönder.. Är själv bonde så jag är fullt medveten om detta men att spilla på vägar och inte ta ansvar det är förkastligt enligt mig. Vi som sköter våra maskiner och kämpar för vår överlevnad, sedan finns det de som svärtar ner på gator med mera och då blir det ”alla bönder fel”. Trädgårdsavfall i skogen det får stå för dig som verkar vara insatt i det.

Och så tror man inte det blir livat vid eventuella bostadsområde vid Yggen. Det luktar över på någon dag. Jösses, va glad att vi har bönder så vi får mat på borden.

Njuter inte av lukten men Himlabacken blir grön på ett naturligt sätt! All heder åt bonden som sliter och släpar. /Kenneth Gustafsson

Klart man ska gödsla men sprida på vägar är ej ok tänk on en motorcykel eller något annat kör och får sladd med dödlig utgång. Låter löjligt kanske men är trafikfara. Det blir böter om man stannar och kissar vid vägrenen men okej att sprida skit på vägar i korsningar. Enligt mig är det helt sjukt att ingen pratar med bonden.

Peter tror du på fullaste allvar att bönderna sprider det med vilje på asfalten mellan markerna? Troligtvis så har det läckt ut lite ur spridaragregatet eller liknande. Gnäller du lika mycket på dina grannar som tömmer trädgårdsavfall i skogen? De förstör ju någons livsverk! Men det kanske inte är lika illa för det luktar ju inte!

Vad tycker ni att våra bönder ska göra då? Ska de köpa något importerat skräp som är kemiskt framställt i en fabrik där de har lagt till dofterna, rosa tuggummi doft, lavendel och sura parfymerade stadsbor?

Bönderna behövs och de måste få utföra sina arbetsuppgifter precis som alla andra i samhället, eller gnäller ni lika mycket när en grupp med dagisbarn går förbi och luktar avföring?

Eller är det bättre och ta bort alla hårt arbetande bönder i det här landet som är uppe och sliter flera timmar innan ni vaknar för att vi ska ha närproducerat och ekologiskt på bordet bara för att ni ska kunna hänga ut er tvätt och sitta på altanen?

Tror nog ni innerst inne hör hur dumt det låtar att gnälla på lite gödsel på asfalten och att det luktar lite ibland, lägg er tid och energi på något viktigare istället!

Håller med. Det var fruktansvärt mycket på gatorna. Jag tog också kontakt med kommunen via telefon.
Lukten är förfärlig. Kan till exempel inte sitta på altanen eller hänga ut tvätt. Detta händer alldeles för ofta.

Vi bor i en landsbygdskommun och då måste våra riktiga hjältar lantbrukarna/matproducenterna ha rätt att transportera bland annat gödsel till åkrarna!
Visst kan det fastna en del jord och gödsel i däckmönstret men vad glad för det! Min farmors mor som bodde i Tyskland prisade gud när hästarna lämnade ifrån sig lite högar på gatan, det var bara att ta spaden och samla upp till trädgårdslandet! Prisad vare våra hjältar lantbrukarna 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *