Nyheter

Reglemente för avslutning av anställning

Nyheter Vaggeryds kommun ska utarbeta ett reglemente som ger förutsättningar för lika behandling när en anställning avslutas.

Efter att ha haft några ärenden där tjänstepersoner i ledande ställning avslutat eller tvingats avsluta sina anställningar har det uppstått frågor kring vad som gäller till exempel ekonomiska uppgörelser i samband med avslut. Kommunstyrelsens arbetsutskott vill nu att kommundirektören går igenom om det finns något reglemente som reglerar detta. I annat fall ska kommundirektören ta fram förslag till reglemente och då undersöka med andra kommuner för att få en likställighet med andra offentlig aktörer.

Kent Williamsson (S) menar att det är viktigt att det finns ett reglemente som utgår ifrån den lagstiftning som finns på arbetsmarknaden och att det blir en likabehandling mellan de olika förvaltningarna.  Gert Jonsson (M) instämmer i behovet av ett reglemente, men säger att kommunen inte går utanför lagens råmärken avseende till exempel avgångsvederlag.

De menar att det är viktigt med tydlighet och transparens när det gäller frågor som denna. Det är viktigt för politiken och viktigt gentemot medborgarna för att få acceptans. Frågan går nu vidare till förhandlingsorganisationen för fortsatt arbete med sikte på ett reglemente för avslutning av anställning

Taggar

Dela