Nyheter

Restaurang hade allvarliga brister

Nyheter Vid en oanmäld kontroll av miljöinspektörer den 20 oktober fick restaurangen ett flertal påpekanden.

Inspektioner görs, både föranmälda och oanmälda, på kommunens restauranger

Bristerna som noteras vid besöket var bland annat att ytskikt saknas på en vägg i ett diskrum och vid en grillanordning fanns trasigt ytskikt. En stor mängd småflugor finns i förrådet vid omklädningsrummet, som för övrigt var fullt med sopor. Tvål och papper saknades vid beredningsbänkarna och bristfällig rengöring i köket, väggar, handtag och övriga tagytor noterades.

Alla livsmedelsföretagare är skyldiga att följa livsmedelslagstiftningen och tillämpliga lagar, förordningar och föreskrifter. Kommunens miljö- och byggnämnd är den kontrollmyndighet som ser till att livsmedelslagstiftningen följs och är samtidigt skyldig att påpeka vilka avvikelser som noterats.

Vid det oanmälda besöket hos restaurangen bedöms det att underhållsbrist gör att ytorna i köket inte kan rengöras tillfredställande.

Tre dagar senare besöker miljöförvaltningen restaurangen igen, då ett föranmält besök, och bristerna gällande hygien, rengöring och skadedjur var då åtgärdade. Restaurangen har till senast den 31 december i år att åtgärda ytskiktet på väggarna i diskrummet samt det att laga det trasiga ytskiktet vid grillanordningen, då miljöinspektören vänder åter till restaurangen för att kontroll.

Fotnot: Restaurangen har tidigare fått påpekande på avsaknad av ytskikt i diskrummet, i januari och april i år, av miljöinspektörerna.

Taggar

Dela


1 reaktion på Restaurang hade allvarliga brister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *