Nyheter

Revyyra i Nåthult när generationer samlas

Nyheter På lördag är det premiär för Tofterydsrevyn där sång, musik, dans, repliker och klädbyten blir en helgrutin för bygden. Vi besökte PO:s lada under tisdagsförmiddagen där det för stunden var ett rockigt tema

I Tofteryd stiger revynerverna  [1/27]

Ladugården som blev en festlada tillika revyplats  [2/27]

Revyartist behövde lite egentid och smet undan  [3/27]

Nio föreställningar ska göras i augusti  [4/27]

Välkommen in – välkammad ut  [5/27]

  [6/27]

  [7/27]

Hanna Axelsson är bland annat frisören Benny från och med lördagens premiär  [8/27]

Josefin Scher, sångare här, ny i revyn  [9/27]

  [10/27]

  [11/27]

Det fanns en telefonkatalog kvar i bygden  [12/27]

Framtidens revy är säkrad  [13/27]

  [14/27]

Revytofflorna är på Malmborgsfötterna  [15/27]

  [16/27]

  [17/27]

  [18/27]

Mickschema görs  [19/27]

  [20/27]

  [21/27]

  [22/27]

  [23/27]

Ann Erlandsson regisserar  [24/27]

  [25/27]

  [26/27]

  [27/27]

När vi kommer in på logen träffar vi Hanna Axelsson uppvuxen på Lilla Lund och numera bosatt i Vaggeryd. Hanna har varit med i revyn sedan 2010. Vad har du för karaktär i år?
– Jag är frisören Benny nummer två anno 1989 men jag är även kund. Taktiken jag har är att jag övar intensivt och sedan lägger undan det en stund, då brukar det bli bäst. Jag är faktiskt väldigt nervös. I dag kör vi teknik, under torsdag och fredag är det igång på riktigt. Två av våra pojkarna dansar, en sjunger, mannen Johan är parkeringsvakt så hela familjen är involverad. Köp biljett och kom hit, vi lovar att det kommer att bli jätteroligt, säger Hanna innan det är dags för sångövning med mikrofoner, headset, ljus och musik… 

Producenten PO Toftgård har övningsdagen till ära på sig en peruk och solglasögon då det är rocktema för tillfället. Han berättar: 

– Vi ligger i fas, hängt upp ljud och ljus här och i dag förbereder vi det tekniska. Nu är det bara 500 biljetter kvar till våra föreställningar. Jag går 20 000 steg om dagen så jag tror att jag får på mig min klänning till trots. Det är bara att hålla in skinkorna så går det nog. 

– På lördagkväll är det dags för premiär och de 50-talet medverkande träffas någon timma innan revystart för att värma upp och peppa varandra, menar avslöjar Ann Erlandsson. 

Christer Malmborg har gjort manus, sitter intill och berättar lite kort om ensemblen, vilka som är nya för året och vems barn som är vems…
– Övningarna går bra, det är ett väloljat gäng. Brorsan Björn är med i år, det är 12 år sedan sist. Dottern Märtas förtjänst att han hängde med i år. Kul. 

Rockiga Tofterydsbor sjunger om välkända bullerzonen, Kaffegatan, ljudet som hoppar hit och dit och att de har en dröm… 

Anna-Maria Toftgård, som leder orkestern där sju musikanter finns, drar igång sångövningarna på pianot framför scenen och konstaterar:
– Det går fint det här. Nästan för bra för att bara vara onsdag. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *