Nyheter

Riktnummer måste vara samma inom kommunal verksamhet

Nyheter Det är kommunledningens fundering nu när man ska enas om ett riktnummer till kommunens växel i en kommun där vi har två...

För någon vecka sedan uppdaterade Vaggeryds kommun sin telefonväxel för att möta morgondagens tekniska och digitala behov. 

– Vi har tidigare haft en server i huset, men vi är sårbara. Vi har därför gjort som andra och bytt till molntjänst, säger kommunens kanslichef Torbjörn Åkerblad. 

Tidigare har både 0393 och 0370 fungerat före direktnumret till kommunens person du söker. I samband med bytet till den nya växeln gjordes förändringar gällande riktnumren.

0393 skulle användas för verksamhet, personal och lokala kontor i Vaggeryd och 0370 skulle användas för kontakter lokaliserade i Skillingaryd. I alla fall fram tills årskiftet… 

Torbjörn Åkerblad igen:
– Organisationen kan bara ha ett riktnummer när man ringer till kommunen. Så nu är frågan. 0393, 0370 eller 010. Det finns andra kommuner som har bytt till 010 och vi ska kontakta dessa för att höra deras erfarenheter…. 

Fotnot: En invånarenkät finns för dig i vår tidning, vad tycker du?

Taggar

Dela


9 reaktioner på Riktnummer måste vara samma inom kommunal verksamhet

010 verkar ju vara mest rimligt, i och med att det ska kivas mellan 0370 och 0393. Det ligger ju i Skillingaryd och i Skillingaryd är det 0370 som gäller.
Vaggeryd vill ju som alltid att allt ska heta Vaggeryd och kopplas till Vaggeryd. som till exempel Vaggerydsförslag istället för medborgarförslag.
Det var väl jättebra med medborgarförslag. Det förstod man direkt vad det innebär. Nu går det inte ens att tyda vad Vaggerydsförslag innebär på ordet, men det var viktigt att det skulle bytas, förmodligen en Vaggerydsbo igen som tyckte detta, då det var ett ickeproblem!
Viktigt för Vaggerydsbo att allt hamnar i Vaggeryd!

Vår kommun, med två huvudorter, har sedan långliga tider tillhört två olika riktnummerområden. Södra delen har tillhört Värnamo riktnummerområde: 0370, och Vaggeryds tätort med omnejd ett eget: 0393.

0393 är väl det rimliga i och med att det är Vaggeryds kommun. 0370 kan ju lika gärna vara Värnamo.

010? Det är sådana nummer man inte svarar på….

010-nummer är sånt du ska svara på då det är från sjukvården, räddningstjänsten, polisen, militären och liknande som har dessa nummer.

Varför inte låta Vaggeryds kommun ha just 0393? Så integreras Skillingaryd ännu mer i vår gemensamma kommun.

010-idéen fast tar jag inte poängen med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *