Nyheter

Rör sticker upp vid Åkers badplats

Nyheter Rör som sticker upp ur vattnet vid Åkers badplats efter att bryggan lossnat i ett oväder utgör nu en fara för badgäster. Kommunen uppmanar till försiktighet och kommer att genomföra en dykinspektion för att bedöma risken och vidta nödvändiga åtgärder.

Under det oväder som drabbade området för två veckor sedan, slet sig bryggan vid Åkers badplats och behövde förankras på nytt. Dock sticker en del rör från den tidigare ankringsplatsen upp ur vattnet. För att skydda besökare har avspärrningsband placerats runt bryggan, och en varningsskylt har satts upp som förbjuder dykning och uppmärksammar risken för uppstickande föremål under vattnet.

En inspektion med hjälp av dykare är beställd för att undersöka vilka ytterligare åtgärder som behöver göras för att säkerställa att badplatsen återigen blir en trygg plats för bad, lek och avkoppling.

Under tiden uppmanas allmänheten att vara försiktig, respektera avspärrningar och dykförbudet vid Åkers badplats.

Källa: Vaggeryds kommun

Arkivbild från badplatsen vid Långasjön

Taggar

Dela


1 reaktion på Rör sticker upp vid Åkers badplats

Ser inga skyltar som varnar för det att det finns rör på botten om man skulle dyka. Är inte det prio ett och har inte kommunen ett ansvar att bryggan ska vara rätt fastsatt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *