Nyheter

Röstade om hastighetsdämpad Smedjegata

Nyheter En åtgärd för att dämpa hastigheten på Smedjegatan i Skillingaryd föreslås inte.

Här önskades EMP hastighetsdämpande åtgärder. Arkivbild

Förslaget kom till kommunfullmäktige som en motion från Empartiet gällande att man skulle utreda och införa hastighetsdämpande åtgärder på Smedjegatan i Skillingaryd, utanför den dagliga verksamheten ”Stjärnfabriken”. Förslaget inkom tidigare i år då kommunfullmäktige godkände densamma och skickade den till tekniska nämnden för yttrande. 

I tekniska nämnden tyckte man att det var oklart vem som hade behov av hastighetsdämpande åtgärd på aktuell gata. Man hade tagit kontakt verksamhetsansvarig på ”Stjärnfabriken” som inte hade några åsikter kring vare sig hastighet eller farthinder på vägen utanför verksamheten. Sedan tidigare har även trafiksäkerhetsåtgärder gjorts på platsen i form av räcken framför verksamhetens entréer som ska hindra att brukarna stiger ut i trafiken när de går ut genom dörrarna. Tekniska förvaltningen har även anlagt en bussficka där färdtjänstfordon kan stanna på ett säkert sätt för av- och påstigning. Uppfattningen som inkom var att verksamhetens egna parkeringar skapar problem då parkerade bilar måste backa ut i trafiken på gatan när de ska ta ut sig från parkeringen. 

Arbetsutskottet i kommunstyrelsen föreslog kommunstyrelsen att avslå motionen där omröstning begärdes. Att bifalla motionen tyckte fyra ledamöter i kommunstyrelsen bland annat L, EMP och SD. C avstod och resterande ledamöter höll med arbetsutskottet vilket förslaget från kommunstyrelsen också blev. 

Kommunfullmäktiges ledamöter kommer att besluta motionen framöver i höst. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Röstade om hastighetsdämpad Smedjegata

Det står att:
Man hade tagit kontakt verksamhetsansvarig på ”Stjärnfabriken” som inte hade några åsikter kring vare sig hastighet eller farthinder på vägen utanför verksamheten.

Min fundering är:
Lyssnar inte Verksamhetsansvarig på sin personal?
Och
Varför 7 kilometer i timmen utanför Skillingehus?

Det var väldigt tråkigt att den styrande majoriteten valde att inte rösta för en hastighetssänkning.
Delar av dagligverksamhet var i måndags och tittade på filmen ”Det kunde varit Jag”, av Glada Hudik-teatern, den handlar om hur intellektuellt nedsatta människor blivit behandlade av samhället de senaste 100 åren, hur människovärdet sakta men säkert ökat för denna grupp. Här i detta beslut ser man dock att det är mycket kvar för samhället att utveckla. Om detta varit en förskola hade det inte varit en diskussion om 30-sträcka. Här har vi ett flertal personer som har exakt lika stora behov av stöd och hjälp och samma uppmärksamhetsstörningar som förskolebarn.
Men våra deltagares rättigheter till ett tryggt och säkert liv är minde än barnen på förskolan och trafikanter som tycker sig ha rätt att köra 70 på 50-väg.
Men värden är inte alltid rättvis och vi undrar ju alla här varför det finns ett behov av 7 kilometer i timmen mellan Systembolaget och Skillingehus?

9 av 10 fordon kör över tillåten hastighet. Även skyltning om lastbilstrafik förbjuden nonchaleras nästan dagligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *