Nyheter

Rötmånaden är igång

Nyheter I tisdags drog årets rötmånad igång

Arkivbild

Rötmånaden är rörlig och börjar väl egentligen när värmen blir påfallande, men den 23 juli, startade rötmånaden 2019 . I rötmånaden blir matvaror snabbare förstörda och enligt gammal tradition infaller rötmånaden den 23 juli och pågår fram till 23 augusti. Men egentligen är det luftfuktigheten och värmen som styr mer än något specifikt datum.

Om man inte är aktsam med maten under rötmånaden kan detta i värsta fall leda till matförgiftning och under denna månad är det viktigt att man hanterar sin mat på rätt sätt. Viktigt att man under rötmånaden ser till att matvarorna kommer snabbt in i kylen. Fyra grader är en lämplig temperatur för att hålla maten fräsch.

För att få några tips kontaktade vi Anna Jönsson som är chef på miljö- och byggförvaltningen.

Kan du ge mig tre tips för att hantera livsmedel under rötmånaden?

– Det är ganska enkla tips, säger Anna Jönsson och lämnar följande tips:

  • Ta med kylväska till butiken när du handlar
  • Ska du spara rester från måltiden så kyl snabbt med vatten och/eller is
  • Ställ aldrig in varm mat i kylen, kyl utanför
Taggar

Dela


Lämna ett svar