Nyheter

Så håller du tjuven borta i sommar

Nyheter Inför sommaren är det viktigt att känna sig trygg med att kunna lämna sitt hus för att njuta av semestern någon annanstans. Här får du tips på saker som du kan tänka på för att förhindra att bli utsatt för brott,

Genrebild: David Alin/Pressbild

∗ Säg till dina grannar när du åker på semester. Då kan de hålla lite extra utkik på ditt hus och agera om något inte är som det ska.

∗ När du åker på semester kan du se till att det ser ut som att någon är hemma genom att till exempel lämna porslin framme på diskbänken.

∗ Lås in trädgårdsmöbler, trädgårdsmaskiner och verktyg på en säker plats. Du minskar risken för att de ska bli stulna eller användas för att bryta sig in i ditt hus.

∗ Var sunt nyfiken! Prata både med personer du känner igen i området och personer som inte brukar vara där. Du kan ställa frågor som ”Vem hälsar du på?” till någon du inte känner igen.

∗ Om något händer, ring polisen på 114 14 eller 112 vid pågående brott. Gör dig synlig och försök skapa kontakt; brottslingar kan avbryta när de märker att någon har sett dem. Försök komma ihåg hur personerna ser ut. Undvik att möta brottslingen på ett fysiskt sätt då du kan bli bemött med våld.

∗ Starta en grannsamverkangrupp

Taggar

Dela


1 reaktion på Så håller du tjuven borta i sommar

Undvik publicera allt du gör på sociala medier. Folk håller koll på det och du öppnar dörren själv för tjuven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *