Nyheter

Sista dagen på vägkyrkan i Hagshult slutade i ösregn

Nyheter Vägkyrkan började i strålande sol som varade nästan veckan ut fram till söndagen. Men avslutningen blev desto blötare.

Under fredagen när vår vandring över Hagshults spänger skulle ske, så visste vi inte fram till starten om det skulle bära eller brista, men det klarade sig med både väder och vandring.Varför heter det spänger frågade någon, jo, en spång är en eller flera trädstammar som läggs över en bäck eller myr och de kallas då spänger.Bernt hade gjort några extra spänger som vi hjälptes åt att lägga över ”Danjels hål ”som nu var vattenfyllt.

Femton glada, vana vandrare gick cirka tre och en halv kilometer, först på torr mark sedan över mossen. Bernt Emanuelsson gick i täten med vana steg tätt följd av Ola Karlsson som höll i exkursionen i kärrväxter; som den första vi såg var den starkt doftande Skvattram, som håller mygg och mal borta. Pors är den växt som kallas ” de svenska vildkärrens lavendel”. Ola fann också Sileshår,en kaktusliknande, köttätande växt, Vattenklöver med små vita blommor, Myrlilja med gula blommor, där förekomst av klockljung med vackert rosa små klockor också trivs.Där finns också dvärgbjörk, martall, klockljung, tuvstarr, hjortron, tranbär. Som ni förstår var det en mycket vacker vandring vi gjorde och som avslutning fick vi varmkorv m bröd och fika av Jenny och Merete. Lennart Fag vår släktforskare sitter vid datorn beredd att hjälpa folk att hitta sina rötter.

I kyrkan spelade kantor Ing-Marie Åkerhag, Eva Myrén Lund, sång och hedersgästen Pepe Laurokari sång till eget gitarrarangemang.
På lördagseftermiddagen i ett fullsatt församlingshem kom projektledare Lars Kjellström och höll ett föredrag och visade bilder om den nya klockstapeln, som timmermannen Nicklas stangenberg nu byggerihop.

Alla gästerna blev serverade kaffe och fick njuta av Lilli-Ann Bertilssons och Inger Sjölanders hembakta ostkakor.

Senare i kyrkan underhöll gruppen Finders Keepers låtar om livet med sådan inlevelse, så vi alla gungade med.

Vägkyrkan avslutades med en mässa där prästen Cristina Virdung celebrerade och kantor Rebecca Wendel spelade. Jenny och Samuel Grahn medverkade med sång och gitarr.

Vi i Svenska kyrkans Idégrupp vill tacka alla fina människor som bidragit till att Hagshults vägkyrka har bivit en samlingsplats för många till glädje och god gemenskap.

Text och bild Margareta Svensson

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *