Nyheter

Sista mötet innan valet för Socialnämnden

Nyheter När de träffades igår handlade det en del om handläggningstider och ekonomi

När det gäller ärendet om handläggningstider så var det Kristdemokraterna (KD) som hade begärt en utredning och handlingsplan för barn och ungas utredningar, eftersom de anser att Vaggeryds kommun brister i detta. De ville därför få en redovisning på att gällande lagstiftning följs gällande utredningstider. Nämnden konstaterade att kommunen följer gällande lagstiftning men det finns några enstaka ärenden som överstiger gränsen på fyra månader. Men förvaltningen har identifierats dem och de är åtgärdade eller ska åtgärdas.

Socialnämnden beslutade att redovisningen godkänns samt att ärendet läggs till handlingarna utan vidare åtgärd.

Vidare beslutade nämnden att ge utskänkningstillstånd till Götatröms Värdshus eftersom det är ny ägare och tillståndet följer person och inte företag.

När det gäller ekonomin så är den under kontroll. Det redovisades ett underskott på sex miljoner för första halvåret, men det menar man beror på att man inte fått statsbidrag ännu från Migrationsverket och andra utestående fordringar.

– Från socialnämndens sida tycker vi att det visas på god hushållning av de medel som hanteras, säger Peter Fransson (S) som är vice ordförande i nämnden. Han fortsätter med att det finns utgifter som man inte kan budgetera med, men som ändå måste hanteras. Han nämner ärenden inom till exempel institutionsvård och ärenden inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *