Nyheter

Sjöholm: Vi måste få veta varför Fenix 2 blev dyrare

Nyheter Slutredovisningen av Fenix 2 visar att det blev 22 miljoner kronor istället för budgeterade 15 miljoner. – Vi måste få en förtydligande vad gäller lokalanpassningar, ursprungliga beslut och detaljerad budget över Gärahovs åtagande, säger vice ordförande Olof Sjöholm (C)

Som vi tidigare berättat blev Fenix 2 sju miljoner dyrare att renovera än tänkt.

LÄS MER:  Fenix 2 blev 7 miljoner dyrare

För ett år sedan återinvigdes Fenix 2

Detta uppdagades vid tekniska nämndens arbetsutskott och nu fanns ärendet uppe hos självaste tekniska nämnden. Kenth Williamsson (S) tekniska nämndens ordförande berättar att ”Det är inte helt enkelt det här men man kan konstatera att det blev ett stort underskott. Enligt förvaltningen så kommer man fram till att när det gäller de avtal vi hade med Gärahov blev det en miljon lägre än kalkylerat. Men när man går tillbaka i handlingarna så ser man att det blir ett totalt underskott på sju miljoner”.

– Trots att det gick plus på avtalet så har det kostat mer än vad man hade i budgeten. Projektet har varit svåröverskådligt att följa eftersom fem miljoner, som är för ersättningslokaler, inte setts i systemet. Därför har förvaltningen inte haft förmågan att lyfta frågan om tilläggsbudget.

Vice ordförande Olof Sjöholm (C) yrkade i nämnden att man skulle återremittera ärendet, vilket det också blev.

– Vi måste få det mer tydligt och ta fram mer underlag. En del saker skulle varit med i budgeten från början, som man inte hade koll på. Det är en brist. Lokalanpassningen behöver vi också reda ut vad det finns för beslut på vägen.

Skälen till yrkandet som Sjöholm ville ha, och fick med sig resten av nämnden på, var:
1. Ett förtydligande och specifikation över lokanpassningen.
2. De ursprungliga besluten från tekniska nämnden och kommunstyrelsen i ärendet.
3. Den ursprungliga detaljerade budgeten utöver Gärahovs åtaganden.

Olof Sjöholm (C) begärde återremiss och fick igenom sitt förslag

Taggar

Dela


7 reaktioner på Sjöholm: Vi måste få veta varför Fenix 2 blev dyrare

Ja. Det finns väl som vanligt en ganska enkel förklaring. Vissa styr och ställer. Man vågar inte gå emot. Dåliga underlag och bristande kompetens. Sedan blir det dyrt.! Förklaring och ansvar för detta finns och finna för de som vill veta. Grattis till ett totalt misslyckande på oss skattebetalares bekostnad

Jodå Jan jag har varit tekniska nämndens vice ordförande sedan drygt ett och ett halvt år.
En hel del saker gicks igenom innan byggstart, annat har tillkommit på vägen, det är det jag vill ha förtydligat.

Sjöholm och övriga fritidspolitiker har rättighett att få korrekta, objektiva underlag som fritidspolitiker kan ha,förtroende för.

Detta är väl inget undantag i den här kommunen. Det liknar mera normalfallet. Det handlar ju bara om kommuninnevånarnas skattepengar så det är väl inget att bry sig om. Det kan vi dra ner på övrig standard istället.

Endast i Vaggeryd.
Undrar varför invånarantalet sjunker?
Kan de bero på styret över våra skattepengar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *