Nyheter

Skoglund: Vaggeryd borde bygga en bandyhall

Nyheter Ibland får man de mest briljanta idéer när man som minst anar det. Som häromveckan exempelvis när idén om att Vaggeryds kommun borde ha en bandyhall föddes hos mig.

Bild från arenan i Lidköping. Foto: Henrik Skoglund, Per Bunnstad och David Alin

Just nu diskuteras idén om en ny simhall i Vaggeryd. Om jag förstått saken rätt så vill man även bygga en sporthall i anslutning till denna. Men varför nöja sig där? Vore det inte på sin plats att smälla upp något riktigt grandiost och ståtligt som sätter Vaggeryd på kartan en gång för alla?

Jag har tre starka argument för att man från politiskt håll borde undersöka möjligheterna till detta.

Bandyn är på väg att dö ut

Jag säger inte att det påståendet stämmer in på Waggeryds IK. Men i min hemkommun Jönköping så finns det de som på allvar är riktigt oroade för främst Jönköpings Bandy, som bara kan bedriva verksamhet på sin utebana under en begränsad tid under året.

Med tanke på att bandyhallar ploppat upp som svampar ur jorden de senaste åren runt om i landet så blir en hall naturligtvis en enorm konkurrensfördel ur både sportslig och ekonomisk synvinkel.

Jag vet att det finns med en bandyhall i Jönköpings kommun i en översiktsplan, men att det kommer bli verklighet är långtifrån klart och jag kan tänka mig att det minst skulle dröja tio år innan en hall skulle stå färdigbyggd.

Nässjö har en bandyhall. Lite längre bort finns Vetlanda som också har det. Men givet geografin så skulle ju både Jönköpings Bandy och Månsarps IF välja att hyra in sig i Vaggeryd för att få till en längre försäsongsträning på is.

Gällande WIK skulle möjligheterna att erbjuda is till traktens ungdomar öka, vilket i förlängningen troligtvis skulle ge mer spelare till bandyn och därmed en starkare klubb som kanske på allvar kan börja snegla uppåt i seriesystemet.

Mässor och utställningar

Vi lever i en företagsrik byggd. Företag som garanterat skulle kunna samarbeta kring att arrangera gemensamma mässor och utställningar. Företag älskar sådant. Då skulle bandyhallen öppna upp ofantliga möjligheter till att kunna arrangera något sådant i stor skala. Speciellt om man sitter ihop med en sporthall som ger mer yta att vara på.

Här gäller det ju att man tänker till också. Mitt i detta stora komplex ska det ju naturligtvis finnas restauranger, barer och sammanträdeslokaler. Mötesplatser helt enkelt att nätverka på.

Övriga arrangemang

Gör man bandyhallen till en multiarena så kan man med lätthet arrangera konserter, konferenser och turneringar i exempelvis inomhusfotboll. En lockelse ur politisk synvinkel är ju möjligheterna för något av de politiska partierna att arrangera landsdagar och liknande i Vaggeryd. Det skulle sannerligen vara en fjäder i hatten kan jag tänka mig.

Det finns säkerligen ännu fler goda argument för en bandyhall. Gemensamt för de jag redogör för ovan är: De genererar pengar tillbaka till kommunen genom hyror, biljettintäkter och bara rent allmänt att besöksantalet i kommunen lär växa.

Jag känner att det på lång sikt kan vara en bra investering. Känner kommunen att man inte själva kan finansiera ett sånt här stort projekt, så finns det garanterat företag i byggden som skulle kunna tänka sig att involveras ekonomiskt i ett sånt här projekt.

Någon kanske till och med kan tänka sig att lägga in x antal miljoner för namnrättigheterna till arenan?

Taggar

Dela


6 reaktioner på Skoglund: Vaggeryd borde bygga en bandyhall

Håll ordning och sköt det som finns i kommunen. Innan ni skaffa mer som inte sköts.

Jag tycker att energin ska läggas på Movalla först där det verkligen behövs, nu är det för många förslag igång igen samtidigt, prioritera.

Det finns även andra föreningar som har behov att kommunen visar att föreningarna är viktiga för kommunens befolkningen och då tänker jag på Skillingaryds Skyttegille och bågskytteklubben, men får bandyklubben en hall då är det bara att gratulera bandyn.

Kan man inte konvertera padelhallen vid nya industriområdet till bandyhall så kan både Vaggeryd och Jönköping ha nytta av den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *