Nyheter

Skolstart för grundskolans elever

Nyheter I morgon är det dags för grundskolans elever att starta ett nytt läsår.

Sörgårdsskolan i Skillingaryd

Under morgontimmarna, från klockan 08.00 till 08.30, i morgon startar alla elever sin hösttermin. Eleverna läser hel skoldag från första dagen och skollunch serveras. 

Vecka 44 är lovvecka och den 22 november är det lovdag för eleverna. Höstterminen avslutas 22 december och vårterminen startar igen 12 januari nästa år. 

Skolavslutningen för grundskolans elever är den 16 juni och treorna på Fenix har sin student 17 juni. 

Gällande covidläget är smittspridningen i regionen och vår kommun väldigt låg just nu men en liten uppgång i antal smittade har skett de senaste två veckorna. Barn- och utbildningsförvaltningen fortsätter att prioritera eleverans rätt till undervisning, samtidigt som man jobbar förebyggande för att undvika att smittan sprids. 

Eftersom vaccinationstäckningen ökar hos den vuxna befolkningen och smittspridningen är låg bedömer Folkhälsomyndigheten att det är i höst är möjligt att fullt återgå till närundervisning. Det är alltså klassrumsundervisning på plats i skolans lokaler som är huvudregeln i alla skolformer när höstterminen drar igång. 

Barn- och utbildningsförvaltningen påminner om vikten av att barn och elever stannar hemma då de har lindriga symtom på sjukdom. Barnet ska stanna hemma så länge det har symtom och två dagar efter tillfrisknandet. Om någon i familjen eller hushållet är smittad med covid-19 gäller fortsatt att även barn i förskola och skola stanna hemma i sju dagar från det att den smittade testade sig. 

Den 18 augusti tog förvaltningens ledning följande beslut gällande åtgärder för att minska smittspridningen:

  • Idrottsundervisning kommer att organiseras så att elever från olika skolor inte vistas i samma rum vid ombyte och dusch.
  • Så mycket undervisning som möjligt ska förläggas utomhus.
  • Skolluncher: Fortsatt anpassning för att minska på trängsel där det är möjligt.
  • Föräldrakontakter: Enligt de nationella riktlinjer som gäller kommer vi fortsätta att minimera vårdnadshavares närvaro på förskolan/skolan. Hämtning/lämning bör ske utomhus om möjligt, alternativt i tamburen. Vad som gäller på fritids får du information om från ditt barns fritidshem. I förskolan sker lämning/hämtning sker i tamburen.
    När föräldramöten, utvecklingssamtal, öppna hus eller elevföreställningar ska genomföras bör de ske digitalt eller utomhus. Endast möten som bedöms vara absolut nödvändiga kommer att genomföras fysiskt.
  • Inga externa personer släpps in på förskolor och skolor, studenter från högskolan exkluderade. Vi åker inte heller på studiebesök.

Källa: Pressmeddelande från Vaggeryds kommun

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *