Nyheter

Skrämde tjuvar i Äddebo

Nyheter I går natt vaknade Ingvar Ek i Äddebo, väster om Skillingaryd, av ett pågående inbrott i sin verkstad. "Här blir det byagarde".

Arkivfoto: I augusti förra året hittades stöldgods intill vägkanten i Ålaryd. Nu härjar stöldligorna igen.

Ingvar Ek berättar om nattens händelse, när grannarna förhindrade inbrottet.

– Det var vid halv ett natten mot måndagen som jag vaknade av att det lät som något knackade utanför. Jag gick ner till köket, tände lampan, men såg ingenting utanför. Det såg ut som vanligt. Sedan gick jag upp och lade mig igen. Fem minuter senare ringde min son, som bor granne med oss här i Äddebo, och berättade att det stod en bil mellan våra hus. Jag gick upp igen, tände ljuset mot öster och såg då en okänd bil stod parkerad. Sonen hade redan satt sig i sin bil och körde mot den okända parkerade bilen och satte på helljuset. Den silverfärgade utlandsregistrerade Audin stod med lyset på men ingen syntes i bilen. Vår son körde ut på åkerskanten och körde mot vårt hus. Då drog Audin i väg som en galning genom byn. Jag hoppade i min bil och körde mot Starrike men bilen var försvunnen. Samuel, vår son, åkte tillbaka till vår gård och då fick han se någon som gick på vägen här uppe. De hade tydligen släppt av personer i byn och skulle förbereda någon kupp, berättar Ingvar som nu tillsammans med grannarna ska samordna bevakning.

Ingvar fann sin verkstadsdörr öppen. Röjsågen, motorsågar och grästrimrar var framlagda innanför dörren.

– Det känns olustigt. De skulle troligtvis hämtas av någon annan senare under natten, det syntes att det var väl förberett. Vid verkstadsgaveln mot väster stod ett järnspett och de hade brutit upp fönstret för att kunna låsa upp dörren inifrån. Det är otäckt, menar Ingvar.

Polisen besökte Äddebo under måndagskvällen och anmälan skrevs, men tjuvarna blev skrämda så de fick ingenting med sig.

– Det är stöldligor som jobbar i bygden men vi skrämde iväg dom. Vi kommer att samordna bevakningen i bygden framöver och brottslingarna ska inte styra våra liv. Här blir det byagarde, avrundar Ingvar Ekh från Äddebo och varnar landsbygdsborna att ligor härjar i bygden…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *