Nyheter

”Skrek i panikångest”

Nyheter En man i 30-årsåldern boendes i Vaggeryds kommun har dömts till fängelse i fem år och tre månader för bland annat en våldtäkt som ska ha ägt rum under sommaren i Jönköping.

Det var tidigt på morgonen i somras som polis larmades till ett hotell i centrala Jönköping. De båda poliserna som kom till platsen vittnade i tingsrätten om att de under sitt yrkesverksamma liv aldrig sett någon så uppriven som målsäganden var vid tillfället.
”Hon hade svårt att prata och hon skrek i panikångest. Hon lyckades få fram att hon hade blivit våldtagen och att hon inte förstår att ingen hade ringt polisen tidigare”, berättade en av poliserna.

Haft en relation

En kvinna som bodde på hotellet vittnade också under rättegången om att hon under natten hört en kvinna skrika och gråta. Förloppet under våldtäkten ska ha varit utdraget enligt domen och pågått i flera timmar. Mannen ska ha våldtagit kvinna flera gånger samt hotat henne med en machete.

När kvinnan på morgonen lyckades ta sig ut från hotellrummet så följde mannen efter. När en anställd på hotellet bad mannen att stanna kvar i väntan på polis så blev denne misshandlad innan den nu dömde mannen flydde från platsen.

Mannen och kvinnan ska till och från ha haft en relation som både har beskrivit som destruktiv. I samband med våldtäktsrättegången så fanns även åtalspunkterna om olaga hot och två fall av misshandel med.

Så blev straffet

Mannen döms för misshandel vid tre tillfällen, narkotikabrott, olaga hot samt våldtäkt. Åklagaren yrkade inför rättegången på att mannen skulle dömas för grov våldtäkt. Tingsrätten resonerar i domen att det finns många omständigheter som talar för att våldtäkten var grov, samtidigt så bortser man inte ifrån att kvinnans minnesbilder inte behöver stämma helt med vad som skett då hon vid tillfället, liksom mannen, var påverkad av både alkohol och narkotika.

Utöver fängelsestraffet på fem år och tre månader så ska mannen även betala ett skadestånd på 408 000 kronor till kvinnan.

 

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Skrek i panikångest”

Är ju jättebra att detta uppmärksammas. Hoppas många som funderar på att ta droger ser hur illa det kan gå. Han skulle hängas ut med bild och namn så vi laglydiga vet vem man ska akta sig för. Han är ju uppenbarligen väldigt instabil som person. För vem har med sig en machete till ett hotell?

Annie, nyheter ska väl inte bara vara trevliga att läsa? Bra att det uppmärksammas allt detta bedrövliga våld mot kvinnor, för det gör också att fler får upp ögonen för hur ofta detta sker och att förebyggande åtgärder behöver sättas in i samhället för att motverka liknande händelser i framtiden.

Vad är detta att uppmärksamma? Ni lägger ut vecka efter vecka det ena brottet efter det andra. Nej, ta upp något trevligt i er tidning som är intressant att läsa!

Längst upp på denna sida berättas om en kulturhelg på hela 3 dagar. Kan det vara något intressant för dig? Tyvärr så finns inslag av våld och brott i vardagslivet. Bra att tidningen skriver om dem också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *