Nyheter

Skyddsutrustning finns och används inom vården

Nyheter Vaggeryds kommun har den utrustning som behövs samt en manual för användning

Skyddskläder i Vaggeryds kommun

Det har varit många diskussioner igång runt om angående skyddsutrustning. frågorna har varit många, finns det utrustning så att det räcker, vet alla hur och när den ska användas. Vaggeryds kommun har tagit höjd för en utdragen period och har köpt in 180000 par handskar, 35000 skyddsmasker och 50000 förkläden. Dessutom finns det tillverkning av handsprit inom kommunens gränser och det dyker ständigt upp nya idéer.

– När det gäller skyddsutrustning försöker vi att ligga steget före, säger Annika Hedvall som är kommundirektör. Hon tillägger att de har material för att klara behoven över hela sommaren, men det finns ett väl utvecklat nätverk mellan länets kommuner om det skulle bli något problem.

Det handlar om inköp i miljonklassen, men under nuvarande omständigheter gäller det att agera när tillfälle ges. Enligt Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande är lagen om offentlig upphandling inte tillämplig under rådande omständigheter.

– Det finns ett antal nivåer för användande av skyddskläder, berättar Lotta Damberg som är socialchef. När personalen är hos vårdtagare med smitta så har man halvmask i flergångsmodell, skyddsförkläde, långärmade skyddsrockar, handskar, visir eller skyddsglasögon. Från och med maj månad kommer kommunen att ansvara för tvätt av arbetskläder för att undvika eventuella problem, det gäller för till exempel hemtjänstpersonal. Hittills har personalen själva ansvarat för tvätten. Det finns också klara regler om att arbetskläder ska användas på arbetsplatsen och ska inte exponeras ute i samhället.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Skyddsutrustning finns och används inom vården

I vårdarbete sätts håret upp vid behov enligt de rutiner som finns, bilden symboliserar att utrus finns och är tagen ute i blåst.

La märke till en detalj:
* Hittills har personalen själva ansvarat för tvätten.
* klara regler om att arbetskläder ska användas på arbetsplatsen och ska inte exponeras ute i samhället
Hur funkar detta?
Tvätta själv och inte ska exponeras i samhället.

Men va 😳 har dom tvätta arbetskläderna själva innan, tänk om gör rätt. Installera en tvättmaskin och gör ett tvättschema hur svårt kan det vara. Vårdkläder skall inte hem och inte vara ute på samhället punkt slut!

Ovanstående information uppskattas av både den som vårdas och de anhöriga.
Ett frågetecken rätas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *