Nyheter

Skymda korsningar: Lapp i lådan ska uppmana fastighetsägare

Nyheter Ett medborgarförslag har inkommit till kommunen gällande trafiksäkerheten vid skymda korsningar

I medborgarförslaget som Vaggerydsbon lämnat in anser förslagslämnaren att kommunstyrelsen ska se över trafiksäkerheten då det är många korsningar som skyms av buskage och häckar. ”Det är livsfarligt och cykla och även köra bil” skriver Vaggerydsbon. Kommunfullmäktige lämnade frågan vidare till tekniska nämnden som nu har haft detta på sitt bord. 

– Som fastighetsägare kommer man få en lapp i lådan om vi anser att ingen åtgärd har skett. Vi har som teknisk nämnd inte möjlighet att förelägga fastighetsägaren, det har däremot miljö- och bygg, som får göra en insats om så behövs. Det här handlar om trafiksäkerhet och varje fastighetsägare är ansvarig att rensa utanför sitt hus. Vi uppmanar och hoppas att frivillighet gör att man ser över sina häckar, buskar och träd som finns utmed gatan. Men en lapp i lådan kan man få om vi anser att ingen åtgärd har skett, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Beslutet hos tekniska nämnden blev att ”Förvaltningen ska arbeta vidare med frågan tillsammans med miljö- och byggförvaltningen och förvaltningen ska ta fram riktlinjer och återkomma till nämnden med dessa”.

Arkivbild. Fastighetsägaren är ansvarig för att gatukorsningar inte är skymda av häckar och buskar

Taggar

Dela