Nyheter

Slaget om Hjortsjöskolan

Nyheter Slaget om Hjortsjöskolan 2017 – en taggad kväll i trivselns anda

Det var totalt 52 stationer med olika uppdrag och ett antal kluringar som skulle lösas i klassrummen.  [1/5]

Vid stationen "Vara ihop eller inte?" försökte elever och föräldrar ta sig loss från varandra med två ihopsatta snören.  [2/5]

Man hade tre minuter på sig att lösa stationen.  [3/5]

Räddningstjänsten var på plats.  [4/5]

Ett uppdrag var ”Rökdykning” där man skulle ta på sig brandkläder och förtäckt rökdykarmask. Den ”blinde” skulle sedan ledas fram till två koner, genom enbart muntlig kommunikation.  [5/5]

Tisdag eftermiddag och det är bara några få ryggtavlor som fortfarande syns, när ungdomarna går hem efter en dags hårt plugg. Men kvar inne på skolan arbetas det för fullt, kvällen förbereds in i minsta detalj.

Slaget om Hjortsjöskolan. Årets stora tävling, som har blivit skolans traditionella happening. Tillsammans ska alla klasser; elever, föräldrar och syskon tävlar mot de andra klasserna. Den klass som tar hem första priset vinner 2 000 kronor till klasskassan.

Klockan närmar sig. Några minuter i sex, myllrar skolan av förväntansfulla, taggade elever och deras nära och kära. Alla kommer de för att delta och engagera sig för en hel kväll tillsammans med skolan. Alla kommer för att tävla i en mängd olika uppdrag som ska utföras och klaras.

Klassrummen fylls till bredden, och mentorerna går igenom Slagets gemensamma regler. Inga hjälpmedel får användas, förutom det som ingår i de olika uppdragen. En lagledare utses i varje klass, en person som ska samla in klassens poäng och se till att tiden hålls. Allt för att vinna och inte förlora på slarv.

Kvart över sex, startskottet går. Lagledaren hämtar klassens uppdragsmapp och tävlingen är i gång! Ett tävlingsinriktat myller fyller korridorer, salar och skolgård, medan tiden tickar på. Två halvlekar ska genomföras. Redan efter första halvlek börjar arbetet för skolans domare, som har det hett om öronen för att hinna få fram en vinnande klass innan kvällen är slut.

Den täta luften i klassrummen blir ett faktum, grupperingar görs för att kunna lösa gåtor och mattekluringar, medan andra springer i väg på uppdrag. Alla kämpar, alla gläds, alla umgås och trivs.

Vem vann? Vilken klass tog hem vandringspriset och 2000 kronor 2017? Spänningen är olidlig i sporthallen. I år var det mycket jämt mellan klasserna, och rektor Peter Hansson meddelar att noga kontrollräknande varit nödvändig. På tredje plats, och vinnare av 500 kronor kom 7B, och på andra plats och vinnare av 1000 kronor kom 9B.

Storkovan på 2000 kronor, äran och vandringspriset gick i år till 8D. Grattis till alla er!

Text och foto Jenny Storck, svensklärare på Hjortsjöskolan.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *