Nyheter

Smygtitt innan inflyttning…

Nyheter Under gårdagen fanns politiker och tjänstemän på plats i nya Gästgivaren och fick en liten rundvandringstur av Satu Jonsson och Ulf Ekholm på Vsbo.

Om en vecka är det inflyttningsklart på Gästgivaren  [1/19]

Politiker och tjänstmän...  [2/19]

...går in i ett av husen för rundvandring  [3/19]

Satu Jonsson, till höger, berättar om hyror i det nya området Gästgivaren  [4/19]

Ute på balkongen i trean kunde man se ut över...  [5/19]

...pågående bygge av trygghetsboende  [6/19]

Alla lägenheter har inglasad balkong  [7/19]

Varmt och gott var det på balkongen  [8/19]

Utsikt från fönstret  [9/19]

Två lägenhetshus  [10/19]

Huset ska bli rött och vitt. Vädret bestämmer om målarna ska hinna klart till inflyttning  [11/19]

16 lägenheter  [12/19]

  [13/19]

I tvåan var det stort rum och lite mindre kök  [14/19]

"Fantastiskt spännande" säger Gert Jonsson (M)  [15/19]

Badrum med tvättstuga  [16/19]

Parkettgolv  [17/19]

Treans stora rum som hade utgång till balkongen  [18/19]

Treans kök  [19/19]

Två huskroppar. 32 lägenheter. Lika många tvåor som treor. Alla har balkong och egen tvättstuga. Vi fanns med när politiker och tjänstemän träffade ledningen för Vsbo och en liten smygrunda vid Gästgivaren i Skillingaryd som gjordes under onsdagseftermiddagen.

– Alla är uthyrda. Vi fick något återbud men de lägenheter bokades upp väldigt snabbt igen. Vi fick investeringsstöd så det gör att hyrorna ligger några hundralappar under det liknande lägenhetshuset vi har i Vaggeryd. Allt blir färdigt inför inflyttning nästa vecka. Möjligtvis gör vädret att målningen utomhus inte blir klar tills hyresgästerna flyttar in, säger Satu Jonsson, vd på Vsbo när vi träffas utanför Gästgivaren.

– Det ser mycket bra ut. Det blir ett helt nytt område och synnerligen efterlängtad, säger Kenth Wilhelmsson (S) och kikar upp huskroppen innan rundvandringen startar.

Två likadana lägenhetshus med ingång mot varandra. 2 maj får hyresgästerna sina nycklar och slutsamrådet har varit under onsdagen. Likadant hus som Ljungdahl i Vaggeryd så det är ett koncepthus där samma bygglovshandlingar använts. Första spadtaget togs av barnen på Gullbäckens förskola som har haft bygget som sin närmaste granne. Husen har fem våningar men lägenheter på fyra av dessa, längst upp finns alla lägenhetsförråd som varje gäst har närmare fyra kvadratmeter att använda sig av.

Vi följer med in i det huset som ligger närmast mejeritomten. Hiss tar upp oss upp till fjärde våningen. Intill hiss och trappa finns ett utrymme för fjärrvärmen och vi fortsätter in i en trea som har fönster ut mot väster. På balkongen är det varmt men fönstren går att öppna och persienner är redan monterade. Två ur kommunstyrelsens arbetsutskott tittar ner mot mejeritomten och undrar hur det gröna planerade området och vattenspegeln från bäcken ska få plats?

Satu Jonsson på Vsbo samlar alla besökare i det stora rummet för att informera lite kort…

– Hyresgäster ville ha kontrakt snabbt så allt är uthyrt här och det gick fort. Hyrorna blev lite lägre här tack vare investeringsstödet vi fått. Nu har vi lite parkeringsbekymmer som kommer att kosta oss en hel del och det är inte riktigt klart ännu, men hyresgästerna i det här huset kommer att få parkera vid Kaffegatan framöver. Det finns lika många 2;or och 3;or på varje plan. Fyror har vi inte byggt några för hyresgästerna tycker det är för dyr hyra och ettor är det ingen som vill ha. En hiss finns i varje hus och hälften av hyresgästerna kommer från hus och hälften av nyinflyttade gästerna kommer från lägenheter i kommunen. Alla säger att vi ska bygga enkelt och billigt, men kommer från från villa vill man ha lite extra, därför har vi parkettgolv och diskmaskin i varje lägenhet samt egen tvättstuga i varje badrum samt inglasad balkong. Vi har investerat 60 miljoner här på Gästgivaren, berättar Satu Jonsson.

– Fantastiskt spännande att se. Vi hade första mötet hösten 2016 om Gästgivaren så visst känns det bra att stå här inne i nyproducerad lägenhet i dag. Bra hyror på ett attraktivt område. Bra för Skillingaryds service och handel också, säger kommunalrådet Gert Jonsson (M) som inte vill flytta från Kvighult till lägenhet oavsett storlek eller tätort i kommunen…

– Vädersträcket har varit viktigare än vilket våningsplan man bor på enligt hyresgästerna, avslutar Satu som nu gör det sista inför inflyttningen om en vecka…

Fakta; 32 lägenheter i två fyrvånings punkthus, tvåan är 60 kvadratmeter och trean är 72 kvadratmeter, bredband ingår i hyran, som är för 2 rum och kök 7 369 kronor och 3 rum och kök 8 573 kronor. Lägenhet 1 – 16 ligger i huset närmast förskolan Gullbäcken och har adressen Infanterigatan 3A. Lägenhet 17 – 32 ligger i huset närmast blivande trygghetsboende och Storgatan och har adressen Infanterigatan 3B.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *