Nyheter

Snart stundar årets Waggerydsdag

Nyheter Artisterna Jessica Andersson och Paul Ray kommer och det blir en ännu större folkfest än tidigare år lovar Waggeryds IK.

Bengt Carlsson och Kristina Sandin är två av dem som planerar inför Waggerydsdagen 2024.

Evenemanget i Vaggeryds centrum har ett givet datum att lägga på minnet. Det är alltid sista lördagen i augusti och har varit i många år. Dagen anordnas av Waggeryds IK och det är en dag då folk går fram som det heter här. Handlarna flyttar ut en del av sin försäljning på gatan och många aktiviteter, tävlingar och lotterier kommer att finnas.

– Stefan Hellström och Anders Sandahl är liksom förra året konferencierer. Vi har många nya sektionsmedlemmar som har kommit med nya idéer så i år blir det en hel del nya stationer, fler tävlingar och mycket roligt för barnen. Vi kommer också att sälja mer ätbart den här gången, berättar Kristina Sandin från WIK.

– Som vanligt blir det flera prisutdelningar. Det är Jonas Flodins minne, Majken och Rolf Grethes stipendium, Vaggeryds vänskapsförening och Årets företagare. Vi har även ett pris som vi inte har delat ut på några år och det är ett minne av Sven ”Gliet” Eliasson, berättar Bengt Carlsson, ordförande i WIK.

– I år har vi en talangtävling som vänder sig till barn och ungdomar födda mellan 2015-2008, glöm inte att anmäla er till den! Sebastian Hjalmar kommer och trollar i år också. WIK-paraden hoppas vi bli ännu större och få lite mer karnevalkänsla. I WIK-paraden vill vi verkligen visa upp mångfalden och hur många vi är egentligen. Bara i de tre yngsta årskullarna är det mellan 50-75 barn i varje årskull, så vi är många, fortsätter Kristina.

– Samma dag som vi ordnar Waggerydsdagen så anordnar hushållningssällskapet Landsbygdens sommarmöte på Gärahovs gård. Detta tror vi inte missgynnar oss utan kan säkert göra att både vårt och deras evenemang får fler besökare. De kommer att genomföra en traktorparad från Gärahov och köra en runda runt centrum på eftermiddagen. Även Magnisa stuga och Waggeryds Museiförening anordnar hemvändardag i järnvägsparken, säger Bengt.

– Det här är vår viktigaste dag och vår viktigaste inkomstkälla under året. Artisterna kostar en del men flera av bygdens företag hjälper oss med sponsring. Dagen är också viktig för oss att visa upp oss. Alla barn är ju med, precis varenda lag från fotbollskul upp till A-laget är med och hjälper till på något vis.

– Boka in sista lördagen i augusti. Vi avslutar årets Waggerydsdag med en A-lagsmatch mellan WIK-herr som möter Vimmerby IF, kolla in den också så blir det en riktig heldag i WIK-anda, avslutar Bengt Carlsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *