Nyheter

Socialnämndens programbudget fastställd

Nyheter Vid senaste mötet diskuterades nämndens budget för 2020

Arkivbild

Totalt handlar det om drygt 250 miljoner kronor som finns för socialnämnden att hantera för sin verksamhet under kommande år. En nyhet är att man vill anställa en socionom som i samverkan med barn- och utbildningsförvaltningen ska arbeta med förebyggande verksamhet i barn- och ungdomsgrupper. Dessutom ökas budgeten för äldreomsorgen med drygt sex miljoner i och med att det öppnas tio lägenheter för särskilt boende i Mejeriet i september 2020. Dessutom ökas bemanningen på den avdelning på Sörgården som blir en demensavdelning.

I budgeten ligger också ett förslag om minskad administration på en miljon kronor och att satsa en halv miljon kronor på kompetensutveckling.

Socialdemokraterna lämnade en anteckning till protokollet att de inte deltog i nämndens beslut eftersom deras förslag byggde på den skattehöjning som de föreslog men som kommunfullmäktige avslog. De säger sig dock stå bakom satsningen på Mejeriet, en ny socionom och en specialistsjuksköterska inom psykiatri. De ville öka programbudgeten med knappt 2,5 miljoner för att bland annat återställa nattorganisationen och fördubbla kompetensutvecklingsinsatserna för personalen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *