Nyheter

Solceller och laddstolpar i miljöredovisning

Nyheter – Vi är den sista generationen som kan påverka miljöproblematiken. Vaggeryds kommun har gjort många miljöåtgärder, många fler än andra kommuner, säger Madeleine Larsson, miljöstrateg

Madeleine Larsson, miljöstrateg på Vaggeryds kommun, informerade fullmäktigeledamöter om de 16 av Sveriges miljömål berör oss här i vår kommun.

– Vi är den sista generationen som kan påverka miljöproblematiken. Vaggeryds kommun har gjort många miljöåtgärder, många fler än andra kommuner, menar Madeleine Larsson.

– Det som hänt under 2016 är bland annat solceller på familjecentralen och giftfri förskola där man gjort utbyte av leksaker. Som ni ser att vi har en svagt uppåtgående trend vad gäller elbilar. Tydlig positiv utveckling av miljöbilar i kommunkoncernen, säger Madeleine. 

Miljöstrategen informerade även att Länsstyrelsen har ett kommande åtgärdsprogram under nästa år. Det handlar om exempelvis att jobba med är grön infrastruktur, tätortsnära natur och friluftsliv och levande landskap.

Madeleine avslutade med att informera om åtgärderna under förra året bland annat var giftfri skola (utbyte av leksaker), miljöhörnor, solceller på familjecentralen, laddstolpe till bil i Vaggeryd, tre miljöbilar  (varav en miljöbil) i kommunens bilpool och att socialförvaltningen har sex miljöbilar varav tre av dessa är elbilar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *