Sommarfirande hos Ekets Uppåkra
Nyheter Kön ringlade sig lång när alla anställda på Ekets Uppåkra i Skillingaryd blev bjudna på lunch.
Det går bra för Ekets Uppåkra med en hög orderingång och ett bra resultat, det ville företaget fira. Vädret visade sig från sin bästa sida när foodtrucken serverade hamburgare till alla industriarbetare på onsdagen. Det körde ihop sig lite i början när förlängningskabeln till elförsörjningen gick sönder, men det fixade underhållskillen Elias så alla fick sitt käk.
Niclas Mårtensson, vd för Skillingaryd och koncernchef, berättar:
– Vi tyckte att vi skulle göra något lite extra. Det är ju en ganska enkel grej egentligen. Det är lätt till att man bara kör ner huvudet och jobbar och glömmer bort att stanna till. Det var fabriksledningen som tog detta beslutet och de har skött det bra. Vi är ungefär 200 som jobbar här, så därför har vi delat upp dem i tre matpass så ATT inte alla kommer på en gång. Vi har ett jättebra gäng här i Skillingaryd.
Jag träffade några anställda vid matborden och frågade; vad är det bästa med att jobba på Ekets Uppåkra?
– Bra kollegor är väldigt viktigt, vi har bra arbetstider och det är en trygg arbetsplats just nu, fick jag till svar.
Nästa vecka har de sin traditionella sommaravslutning på Fridhäll, då det blir sommarlunch och uppvaktning av de som går i pension och någon som har varit anställd i 25 och 30 år.