Nyheter

Soulkväll med the Suburbans

Soulkväll med the Suburbans

Nyheter Nästa fredag kommer the Suburbans till Skillingaryd och spelar i danslokalen på Skillingehus. Åttamannabandet från Göteborg som det svänger om!

– Vi är åtta medelålders herrar som för femton år sedan bestämde oss för att starta ett band. Vi satt ett par kompisar nere i alperna så vi var bara två stycken från början. På den vägen är det och det har kommit till folk hela tiden och vi har landat i en repertoar med rätt mycket gammal soulmusik blandat med funk och blues. Vi har tre blåsare och det är ju lite unikt, det blir ett spann med fett sound när man har blåset också, berättar Urban Ward från bandet.

– Vi är amatörer allihop, jag har en bakgrund i det professionella musiklivet och keyboardisten har också spelat mycket i orkestrar när han var yngre. Vi har alla spelat mycket och kommer från olika håll men ingen av oss har det här som yrke längre utan vi gör det för att vi tycker att det är skoj helt enkelt.

– Av naturliga skäl spelar vi oftast i Göteborgstrakten men vi har åkt runt mycket och spelat i Stockholm, på Ålandskryssningar och på after ski i Schweiz bland annat. Men vi har faktiskt spelat fyra gig på Manhattan i New York så vi har varit runt en hel del.

– Jag själv är från Gislaved även om det är evigheter sedan jag bodde där, så därför är det här lite extra kul att nästan komma till mina hemtrakter för jag har aldrig spelat i de här krokarna med det här bandet. Vi har ju varit runt och spelat mycket men aldrig i mitten av Småland, så det ska bli roligt, säger Urban.

– Musiken vi spelar är ju väldigt dansant som är uppåt som man verkligen vill dansa och ha kul till. Det här är underhållning med rötter i 60- och 70- talets soul. Wilson Pickett, Otis Redding och så vidare. Så vi spelar mycket gamla låtar som många känner igen. Vi har också en hel del låtar också som man inte känner igen men det är bara covers. Det är svängig musik, ett sätt att ha kul helt enkelt, avslutar Urban Ward.

Bild från Suburbans facebooksida.

Taggar

Dela