Nyheter

SPF Seniorerna till riksfinal i frågesport

Nyheter Pensionärerna tävlar i frågesport, något som kallas hjärnkoll

Ansgar Skillemar, Lennart Andersson och Lars-Erik Karlsson

SPF seniorerna i Vaggeryd har kvalificerat sig till riksfinal i tävlingen hjärnkoll. Inna de kom så långt har det varit tävlingar på lokal och regional nivå och de har segrat i de fyra deltävlingar som hållit innan de korats som mästare i Jönköpings län. I september blir det en riksfinal, där de representerar distriktet, ombord på en Ålandskryssning.

– Det blir fjärde riksfinalen för min del, säger Ansgar Skillemar som är en av lagmedlemmarna och berättar att de är tre personer i laget och det har visat sig att de ha olika specialiteter som gör dem hyggligt kompletta.

Sin bästa placering nåddes när Ansgar var med i sin andra riksfinal, då slutade det med en tredjeplats.

Övriga deltagare i laget är Lennart Andersson och Lars-Erik Karlsson. Lars-Erik är egentligen reserv, men fick hoppa in istället för Tore Olsson som hade förhinder. Hur de formerar sig i riksfinalen är inte klart men eftersom man ska vara tre ordinarie en reserv och en lagledare så löser det sig efter hand.

– Jag har alltid varit intresserad av frågesport, säger Ansgar. Han kollar alltid olika tävlingar i tidningar och på nätet och det hela börja med hans stora intresse för korsord. Ett intresse som väcktes tidigt redan när han kunde börja läsa.

– Det är viktigt att komplettera varandra, enligt Ansgar men talar om att man måste chansa ibland som när de fick frågan om hur många deltagare det är i ett hästpololag. De hade ingen aning så han drog till med att det är nog lika många som det är ben på hästen. Och visst var det så, ett hästpololag har fyra i laget.

Taggar
SPF

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *