Nyheter

Stämningsfull medeltidsafton i Svenarum

Nyheter Under torsdagskvällen tändes eldarna, munkarna kom gåendes med facklor ur skogen och i berättarboden berättade munken Ingar om munkarnas vandringar.

Detta var en del i Kulturhelgen som redan dragit i gång lite smått. Det var riktigt mysigt med eldar, marschaller och en väldigt stor måne som lyste över Prästgården i Svenarum denna kväll. Fornela Duo bjöd på medeltidsmusik och berättarboden fylldes med folk som ville lyssna på munken Ingar, eller Hans Thunander som han egentligen heter. Hans spelar munken Ingar i spelet Nova Vallis i Nydala och det är hans far Rudolf Thunander som har skrivit manuset till spelet. 

Det var föreningen Munkaleden som bjöd in till detta evenemang under kulturveckan. Jan Eric Victor bor på Prästgården och han berättade om Munkaleden och visade även lite av sin egen konst som hängde på väggarna. Cristina Virdung berättade om att pilgrimsvandra och de sju nyckelorden.

– Har man svårt att komma i håg dem kan man tänka på växten ”FETBLAD” för det begynnelsebokstäverna i nyckelorden. Dessa är: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande, berättade Cristina. Det är tänkvärda och aktuella ord och jag tror att pilgrimsrörelsen har framtiden för sig, berättade Cristina.

LÄS MER:  Premiär för medeltidsafton i Svenarum

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

Cristina Virdung utanför berättarboden  [4/8]

Munkarna kom i fackeltåg  [5/8]

Hans Thunander "munken Ingar" och Jan Eric Victor  [6/8]

Cristina berättade om pilgrimernas nyckelord  [7/8]

Jan Erics konst hängde på väggarna i berättarboden  [8/8]

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *