Nyheter

Start för vaccinering i fas 3

Nyheter Vaccintillgången är just nu god och för att vaccinet snabbt ska komma invånarna till godo så öppnar nu Region Jönköpings län upp för fortsatt vaccinering i fas 2 parallellt med att den första gruppen i fas 3 kan börja vaccineras.

Parallellt med fas 2 kommer personer i fas 3 kunna vaccinera sig. Arkivfoto

Flera vårdcentraler i Jönköpings län har vaccinerat en stor andel av alla över 64 år som ingår i fas 2.

– Vaccinet ska ut så snabbt som möjligt, det är mycket viktigt för att få ner smittspridningen och på sikt antalet patienter som behöver IVA-vård, säger Jonas Almgren, vaccinsamordnare.

Inga brev skickas

Den första gruppen i fas 3 är personer mellan 60-64 år. De kommer inte att få något brev på posten utan kommer att kunna boka tid från och med fredag den 16 april i mån av vaccintillgång.

– Från och med den här åldersgruppen skickar vi inga brev. Vi kommer att gå ut via våra sociala medier, traditionell media och annonser när det är dags för nya grupper att boka in sig, säger Jonas Almgren.

Du som ingår i en prioriterad grupp kan boka tid på 1177 vårdguidens hemsida. Om du inte har möjlighet att boka tid på webben kan du ringa din vårdcentral.

Fas 3 och fas 2 går omlott

I fas 2 återupptas nu successivt vaccineringen av personer med LSS och vårdpersonal. För dessa grupper gäller att man har ett intyg från sin kommun eller arbetsgivare för att kunna boka in sig.

Fas 3 startar alltså upp parallellt med att fas 2 går mot slutet.

– Det är också viktigt att komma ihåg att vi har öppet för alla över 60 år och tidigare fas. Är du exempelvis 80 år och ännu inte har vaccinerat dig så kan du självklart vaccinera dig när som det passar.

I åldersgruppen 60-64 kommer vårdcentralerna att prioritera personer i riskgrupper.

Region Jönköpings län kommer att följa den prioriteringsordning som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. I mitten av maj är preliminär start för fas 4.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *