Nyheter

Startbesked för ytterligare tomter lämnades

Nyheter Vid tekniska nämndens senaste sammanträde beslutades att föreslå kommunstyrelsen att ge klartecken och startbesked för ”nygammalt” bostadsområde i Skillingaryd där 12 nya tomter planeras.

Arkivfoto

Detaljplanen är egentligen från juni 1990, men i dagarna har ett positivt besked lämnats av tekniska nämnden som föreslår kommunstyrelsen att fatta beslut om att ge ovan nämnda besked att starta exploateringen av området vid den norra delen av Sörgårdsområdet. För två år sedan fanns ärendet uppe för diskussion då det bland annat 

Tomterna är avstyckade av Lantmäteriet utifrån kommunens begäran enligt gällande detaljplan. 

Området i Skillingaryd som är aktuellt nu är söder om det som tidigare i år gjordes klart. 

Den södra detaljplanen fanns med på sammanträdet för några år sedan och då skulle detaljplanen ses över för att göra lämpliga tomtindelningar och gatustrukturen var då inte sammankopplad med detaljplanen vilket måste göras innan tekniska lämnar klartecken, vilket nu har gjorts. 

– På Sörgården etapp 2 planeras för 12 tomter och detaljplanen har samma möjligheter som tidigare, friliggande villor eller par/kedjehus, hälsar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Startbesked för ytterligare tomter lämnades

Det är för många elever och trångt på grundskolorna i Vaggeryd och Skillingaryd. Att det finns massor av paviljonger vid befintliga skolor beror inte bara på mögel.

Jättebra nu får singelbyggda självbyggare en ännu större möjlighet. Bra för unga familjer i Skillingaryd och tänk barnomsorg och förskola samt låg- och mellanstadieskolan finns inom gångavstånd. Nybygget vid Sörgårdskolan blir ju klart till hösten nästa år. Stort grattis till alla politiker som fattat flera kloka beslut för Skillingaryds framtid.

Den konsekvensanalysen har ingen utav våra kära politiker tänkt på att inflyttning drar med sig med skola, fritidsaktiviteter med mera.

Louise, efterfrågan följer behovet.
Hur lång kö är det nu till förskolor?
För övrigt tycker jag att skolor och sporthallar i kommunen håller hög kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *