Nyheter

Tre gripna efter mordförsök

Nyheter Strax före klockan 23 under måndagskvällen larmades polisen om en misstänkt skottlossning i Hok. En person ska ha blivit skottskadad och skadeläget var på tisdagsmorgonen oklart.

Under sen måndagskväll började det komma uppgifter till redaktionen om att något ska ha inträffat i Hok och att en stor polisstyrka rörde sig i området. En person som Skillingaryd.nu pratat med berättar att denne hörde något som denne uppfattar som pistolskott. I samband med detta ska det ha varit stor uppståndelse på platsen.

Polisen bekräftar under morgonen att det rör sig om en skottlossning och att en person är förd till sjukhus i ambulans med oklart skadeläge. Enligt uppgifter till redaktionen så ska det handla om en skottskada i benet.

Tre personer greps under natten och anhölls senare misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Polisen har under natten spärrat av på adressen i Hok och arbetat med olika typer av utredningstekniska åtgärder. Man kommer under dagen att fortsätta arbeta med bland annat brottsplatsundersökning samt informationsinhämtning av olika slag.

Polisens presstalesperson Olle Älveroth berättar att han inte har alla detaljer om ärdendet.
– Därför är det lite känsligt att jag uttalar mig. Jag hänvisar till förundersökningsledare.

Åklagaren Klas Lorefors är mycket kortfattad om det hela.
– Vi har ingen kommentar att lämna i nuläget.

Regionen gick under tisdagsförmiddagen ut med att mannens skador bedöms som allvarliga och att han ska vara i åldern 40-49 år.

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *