Nyheter

Svenska kyrkan i Vaggeryd 50 år till hösten

Nyheter Den 29 september 2024 på Mikaelidagen fyller Vaggeryds kyrka 50 år. Då kommer det bli en mässa med efterföljande sittning. Efter detta tillfället kommer det att bli en jubileumstid där det kommer att göras avstamp för barn- och ungdom, ACT, musik, diakoni med olika mötesplatser. Det kommer föreläsare, det kommer att vara musikgudstjänster, det kommer att hända många olika saker.

Arkivbild från 2022. Foto: Martina Ojala

– Det görs nu ett arbete med restaurera film från invigningen 1974. Mattias Bokinge hjälper oss med den här filmen. Vi samlar in och är ute efter foton, tidningsurklipp och minnen från vår verksamhet. Vi saknar foton från 90-talet och vi hoppas att det finns bilder hemma hos folk, säger Emma Jonson.

– Dels vill vi uppmärksamma att kyrkan fyller 50 år men det är samma datum och samma söndag som det var 1974, 29 september och den helige Mikales dag som vi kommer att fira. Stiftsbiskopen Fredrik Modéus kommer att närvara och ett antal som arbetat här under åren här som är inbjudna. Målsättningen är att se tillbaka men ändå blicka framåt, därför har vi en jubileumsmånad för att uppmärksamma Vaggeryds kyrka under hösten. Många människor rör sig här och det betyder mycket i olika sammanhang, säger Jörgen Bok.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *