Nyheter

Sylwia tog med elever på industribesök

Nyheter I Hok, Vaggeryd och Skillingaryd besökte under torsdagen elever från årskurs 8 två industrier i varje ort. – Alla företag har varit otroligt fantastiska, säger kommunens studievägledare Sylwia Jakubiak. 

Sylwia ska vägleda eleverna till kommande studier

Inne på Fågelforsskolans pryder affischer fönstren ut mot Storgatan. Det blev avslutningen för dagen som har gått i industribesökens tecken. Det är andra året som årskurs åtta besöker industriföretag på orten vilket är ett en samordning mellan teknikcollege och studievägledarna. Bland andra besöktes Isakssons, Anderssons Mekaniska, Evi, PMC Cylinders, Swedese och Thor Ahlgren. Innan besöket har eleverna fått förbereda frågor till ledningen på företaget och det kunde vara allt ifrån ”vad finns det för yrken här”, ”vad tillverkar ni”, ”vad har ni för arbetsuppgifter”, ”kan man få utbildning hos er”, ”vilka tider jobbar ni” och ”vad kostar maskinerna”. 

Även Hjortsjöskolans årskurs 8 har gjort motsvarande studiebesök.

Sylwia Jakubiak, studievägledare, berättar mer: 

– Vi vill öka intresset hos eleverna. Alla företag har varit otroligt fantastiska mot oss. Det är andra året vi samkör detta med teknikcollege i länet. Vi vill visa upp verksamheten för ungdomarna och vi har varit ungefär 25 elever per grupp och varje grupp har besökt två företag vardera på varje ort. Det har varit väldigt bra idag, avrundar Sylvia som ska vägleda ungdomarna, och ge förutsättningar, i kommande yrkeskarriär…

Taggar

Dela


1 reaktion på Sylwia tog med elever på industribesök

Jättebra Sylwia att visa upp våra fina företag och vilka utvecklingsmöjligheter det finns👍😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *