Nyheter

Symbolisk summa tas ut när kommunal gata stängs för biltrafik

Nyheter Tekniska nämndens ledamöter fick under senaste sammanträdet information efter ”diskussionen om avgiften för att stänga en kommunal gata”.

När höstfesten på Östergatan i Vaggeryd arrangerades för någon vecka sedan var näringsidkarna lite irriterade på att en avgift togs ut av kommunen för att stänga av gatan i samband med festligheterna. 

Tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L) fick tillsammans med övriga ledamöter i nämnden information om diskussionen som uppkommit. 

– Vi tog för en tid sedan beslut att ta ut en avgift för att nyttja allmän platsmark. I samband med höstfesten i Vaggeryd blev det diskussion om att och varför den här avgiften togs ut. Summan är av symboliska karaktär, vi ligger på en mycket låg avgift jämfört med andra kommuner i länet. Avgiften avser att man får tillstånd att stänga av en kommunal gata. Föreningar och politiska organisationer betalar inte, men om näringsidkare ansöker tas det ut en symbolisk summa för att få tillstånd att stänga av kommunal gata, menar Jerry Karlsson (L). 

Arkivbild från arrangemanget Höstfest på Östergatan i Vaggeryd som blev en informationspunkt under tekniska nämndens senaste sammanträde

Taggar

Dela