Nyheter

Tack Göran!

Nyheter Under kommunfullmäktiges avslutning i går kväll avtackades kultur- och fritidschefen som jobbat i kommunens förvaltning i 38 år

Göran Svensson slutar som förvaltningschef om några veckor

Ulf Abrahamsson (C) och Kenth Williamsson (S) kommer upp på scenen vid Fenix 2 då Gert Jonsson (M) behöver hjälp med avtackningen av kultur- och fritidschefen.

– En chef, ledare och kamrat ska avtackas för väldigt lång och trogen tjänst, hela 38 år. Det är en stor och välkänd profil, som älskar kultur och fritid dock är han inte känd för han är duktig på bilvård, börjar Gert Jonsson (M) berätta innan han välkomnar Göran Svensson.

Kommunstyrelsens presidie avtackning av den mångårige arbetskamraten började med att stol och fotpall ställdes fram och de bad Göran sätta sig för att de ska kunna ställa några frågor….

Kenth Williamsson (S) ställer första frågan och undrar vad det är för tre saker han minns mest under de här 38 år åren som kultur- och fritidschef.

– Tre saker som jag bär med mig är det i första hand det fantastiska föreningslivet som vi har i vår kommun. Utan de insatser hade vi inte haft det föreningsliv. Jag har haft förmånen att få jobba med bra ordförande under hela tiden annars hade vi inte kunnat bedriva den verksamheten. Jag vill tacka Daniel Paulsson, särskilt. När jag anställdes 1981 satt tandläkare Björn Fejde och Karl-Egon Karlsson i presidiet och det är fortfarande så att Karl-Egon efterhör fortfarande hur det går på vårt området, dessa tre saker kan jag ta med mig.

Gert Jonsson (M), det är en fråga jag har gått och funderat på. Vi har varit nere hos dig några gånger och du har en speciell arbetsmiljö, hur kan du hitta i allt, ”jag vet vad jag har grejerna” säger du alltid. Vad står det på det pappret som är längst ner, underst till höger?

– Politiker brukar ha en förmåga att inte svara på frågor och då gör jag likadant. Min fru säger samma sak. Det är min personlighet, sådan är jag bara, svarar Göran Svensson.

Göran Svensson i sin nya stol och fotpall

Ulf Abrahamsson (C);

– Jag skulle vilja säga lite mer om Göran. Vi har känt varandra i 38 år. Jag tror inte att det kommer någon ny Göran Svensson. Du har inte gett dig, det kan vara det lilla och det stora. Ni fick dra ner lite pengar på badplatserna, exempelvis Hubbestad. Vad gör du då? Jo, då ringer du till mig för jag hade hand om renhållningen, och sa att du åker ändå förbi, kan du åka förbi och tömma papperskorgen? Du löser alla problem med det personliga mötet. Du ger inte upp och det är det personliga mötet med personen som gör att ni når målet, det kan ta tid, men rätt var det är så trillar något. Har du någon fiende efter dessa 38 år?

– Tjusningen är att möta människor i föreningslivet och den utmaningen finns möjligheter. Naturligtvis finns det invånare som tycker jag är en trög byråkrat, säger Göran Svensson.

– Jag tackar för att du har lagt ner så mycket arbete på de här festliga tillfällen, avrundar Christer Holmgren (M).

– Du kommer att vara en saknad profil och vi kanske får använda dig som bollplank, du har ett stort hjärta för människorna och kommunen, tackar vi dig Göran för dessa 38 år, avslutar Gert Jonsson (M).

Flera frågor fick Göran svara på

Taggar

Dela


4 reaktioner på Tack Göran!

Tack Göran, du har varit en viktig, och mycket tillmötesgående, länk mellan föreningslivet och de som fördelar och beslutar om förvaltningens pengar.
Du har alltid haft en klar gräns mellan dina egna fritidsintressen och din roll som tjänsteman.
Tack för ett fint samarbete.
Ingemar Elgemark

Tack Göran för fantastiska lärorika kreativa intressanta roliga stunder med dig! Jag önskar dig tid för allt det du försummat i din fina gärning under så många år <3
mvh
Ewa Magnusson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *