Nyheter

Tomma centrumlokalen väcker frågor

Nyheter Det är snart ett halvår sedan som blomsteraffären flyttade ut ur lokalen i hörnet Storgatan/Stationsgatan i Skillingaryd. Sedan dess har det (nästan) stått tomt och många undrar vad som nu kommer hända med lokalen. Redan nästa vecka kan det komma besked.

Foto: Per Bunnstad

Att lokalen står tom är förstås för den uppmärksamme en sanning med modifikation. För stunden har man i ett samarbete med Mofas hus en konstutställning där.
– Så länge lokalen står tom känns det viktig att fylla skyltfönsterna med något trevligt och gärna något med lokal förankring. Det känns därför bra att Mofas hus lånar skyltläget. Tavlorna och de övriga produkter som står på display ger en trevlig känsla för förbipasserande. Det hjälper även att upprätthålla en levande centrumkänsla runt torget, säger Linda Hallemyr från fastighetsägaren Hallemyr fastighets AB.

Trots att det ändå är lite aktivitet i skyltfönstren så är det många Skillingarydsbor som tycker att det ser tråkigt ut med den tomma lokalen och många frågor har ställts om det kommer bli någon ny verksamhet där. I samma hus väg i väg med den före detta blomsteraffären ligger dessutom frisören där lokalen kommer bli ledig till sommaren.
– Det finns möjlighet att öppna upp mellan de lokalerna, berättar Linda Hallemyr.

Än så länge finns det ingen ny hyresgäst till den förre detta blomsterhandelns lokal. Men det kan bli klart i dagarna.
– Vi håller dialog med en förhoppningsvis framtida hyresgäst där beslut i deras organisation ska tas i veckan. Så under nästa vecka vet vi förhoppningsvis mer kring om det blir något nytt i lokalerna eller om sökandet efter nya hyresgäster fortgår.

 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Tomma centrumlokalen väcker frågor

Kostar alldeles för mycket i hyra i stället för att hjälpa stjälper kommunen dem som vill och har ork 😔

Det är inte kommunen som äger fastigheten. Det är Hallemyr Fastighets AB. Deras namn står i reportaget. Om du tycker deras hyra är för hög, så prata med Hallemyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *