Nyheter

Tomt på återvinningscentralen

Nyheter Igår skickades det ut sms där man ombads att inte besöka återvinningscentraler utan särskilda skäl

Det var SÅM som var avsändare där man uppmanade alla att inte besöka återvinningscentralerna om det inte är absolut nödvändigt.

Vi gjorde ett besök på återvinningscentralen i Vaggeryd igår strax före lunch och det var helt öde. Det brukar vara en strid ström av bilar som kommer lastade med föremål som sorteras i rätt container. Vi frågade personalen om det varit så lugnt hela dagen och om deras sms hade gett så snabbt resultat.

Svaret var att det varit många besök under förmiddagen, men att det brukar vara mera tunnsått vid lunchtid. De räknade med fullt pådrag igen under eftermiddagen och på lördagar är det alltid mycket folk. De trodde inte att uppmaningen kommer att märkas de första dagarna, möjligen att besöken blir färre efter en veckas eller så.

Taggar

Dela


24 reaktioner på Tomt på återvinningscentralen

Många som säljer sina hus och flyttar till mindre
Då blir det stor rensning
Loppisar tar inte heller emot för de har fulla lager
Då är återvinningen enda utvägen
Vad göra ?

Lite märkligt att Såm, som inte är en myndighet, går ut med allmänna direktiv till kommuninnevånarna hur vi hur vi skall bete oss med hänvisning till smittorisk. Besöker frekvent återvinningen det är ingen plats för umgänge så smittorisken upplevs som marginell. Bedriver Såm möjligen någon annan agenda gällande sophantering.

Vem har talat om hemlig agenda, det enda som är hemligt är inlägg av anonyma ”nyinflyttade Skillingarydsbor”. Själv heter jag Rolf. Ha en bra dag.

Det är ju precis det du ger uttryck för med ditt inlägg som insinuerar alternativa motiv och bevekelsegrunder för Såm:s agerande.

Som vanligt: kan man inte svara på frågor utan otrevligheter eller inte klarar mothugg, får man nog överväga att låta bli att ge sig in i leken.

Om det hör till vanligheterna att drabba av ”otrevligheter” kanske det beror på din egen formulering. Ha en bra dag ändå.

Ni som tycker beslutet är fel, vi har just nu en galopperande pandemi i vårt län, vår kommun. Det innebär att vi har skärpta allmänna råd där vi alla ska undvika onödiga kontakter. Vi ska undvika allt som verkligen inte är nödvändigt. Att slänga skräp är inte nödvändigt eller livsviktigt. Det är antagligen inte jättehög smittrisk i många av de nedstängda aktiviteter som nu gjorts heller, men nu gäller det att faktiskt minimera alla risker hur små de än tänkas vara. I stället för att gasta över återvinningen så var i stället tacksam för det som görs för att just du och dina anhöriga ska få vara friska. Det är de små insatserna som gör det stora hela.

Besökte återvinningscentralen i dag och det var mycket folk, men tack vare mycket hjälpsam och trevlig personal så gick det smidigt!👍 Tacksam över att vi har en så fint fungerande återvinningscentralen här i vår kommun.

Återvinningscentralen måste väl vara en av de mest riskfria ställen man kan vara på. Den som tog beslutet att skicka ut meddelandet hade nog lite otur när den tänkte….

Vet inte vad problemet är: Vi slänger ju skräpet själva och vi kan hålla avstånd – och vi är ute. Detta är löjligt – vi har inte totalt utegångsförbud

Håller med Sven. Det var ett tramsigt förbud. Går ypperligt att hålla avstånd på återvinningscentralen om man begränsar antal besökare

Håller med Sven, finns väl andra sätt att lösa trängseln. Maximalt antal bilar till exempel ett kösystem där en åker ut en åker in.

Är det inte läge att Såm förlänger öppettiderna så att folk kan åka dit utan att behöva trängas istället för att be folk hamstra skräp hemma i dessa mösstider?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *