Nyheter

Trött på trafikkaos i centrum

Nyheter Katarina Svensson driver Skillingaryds Smådjurspraktik och hennes verksamhet ligger utmed Storgatan precis vid det pågående vägarbetet.

– Jag inser ju att arbetet måste göras men det är ju ganska fascinerande för när kommunen kom in och berättade om sina planer skulle arbetet göras i två delar. Först från rondellen vid Hemköp fram till Stationsgatan och när det var klart så skulle de börja med nästa del. Det skulle, enligt deras information, ta sex veckor per etapp. Nu är vi inne på åttonde veckan om jag minns rätt och det är ju inte det minsta färdigt. Strax efter deras informationen var jag inne på kommunens hemsida och där stod det att det kan ta fem månader, berättar Katarina.

– Visst, det är jobbigt men det måste göras, men det händer ju inte så mycket. Vägen är en pulsåder genom Skillingaryd och de har sagt en tid från kommunen. Tolv veckor skulle det ta enligt dem, då tänker jag att det tar 18 veckor, då har jag lagt på 50 procent. Men så kommer det ju inte att bli. Det ska ju stenläggas här ute, det kommer att ta en stund. Det går ju inte att göra när det blir tjäle och så sakta som det går så det blir väl inte klart förrän till midsommar.

– Vi är många som drabbas av den här ombyggnationen och jag köper det. Jag förstår ju att de måste bygga om men då måste man kanske skynda sig lite och lägga prio så att det inte står still. Jag tycker att man måste ta upp det här för jag vet att det är många som reagerar. Det ställer ju till det för alla runt omkring. Informationen är också viktig, att sätta upp skyltar exempelvis om att man hellre ska gå och cykla på andra sidan vägen. Jag har själv fått sätta upp en skylt innanför min dörr att man får vara försiktig när man öppnar för utanför kan det komma cyklister i hög fart. Det är ju ganska farligt och har med säkerhet att göra. Vem blir ansvarig om min kund blir påkörd utanför dörren?

– Stationsgatan är ju en annan gata där det är problematiskt för där står firmabilar parkerade precis överallt. Vi har kontaktat kommunen och tekniska kontoret men de härvisar till Vsbo för det är deras hantverkare. Jag förstår att de behöver stå nära men det fungerar ju inte om det är tjugo bilar där samtidigt. Hur tror man att affärerna ska fungera, de är ju också beroende av parkeringar? De flesta av mina kunder kommer med bil hit så jag är också beroende av att det finns parkeringar. Korkas hela Stationsgatan igen också så parkerar man här bakom på vår boendeparkering och då blir den också full, sedan har man ingenstans att ta vägen. Lite känns det som att man inte tänker på konsekvenserna. Nu är detta två olika problemärenden men båda har med trafiksituationen att göra, avslutar Katarina.

  [1/2]

  [2/2]

Taggar

Dela


10 reaktioner på Trött på trafikkaos i centrum

Bra inlägg, vill påpeka att jag som bor på Stationsgatan 1 har blivit tillsagd att flytta bilen från vår privata parkering på innergården, till gatan då de måste köra igenom vår parkering med grävmaskiner.

Hej! Har jobbat med anläggning i minst 30 år då var vi minst 2 gubbar, en i hålet och en som sågade bitar och levererade till honom i hålet, då blir man effektiv. Hör av er om ni behöver hjälp. Hej

Är det inte två timmars parkering på Stationsgatan? I så fall borde väl lapplisan ta sig ett besök

Den här oredan visar hur kompetent och förstående arbetsledningen är gentemot näringsidkare och övriga trafikanter. Tillgänglighetsrådets ordförande borde ta sig en titt på detta.

Vi som åker förbi där ganska ofta undrar ju varför det står 5-6 personer och stirrar ner i ett hål, kanske kan öka takten något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *