Nyheter

Tryggare upphämtning på landsbygden

Nyheter Ett två år gammalt medborgarförslag har nu kommit på barn- och utbildningsnämndens bord. Den kommer bifallas och det ska bli tryggare att vänta på skolskjutsen.

Arkivfoto från busskörande barn vid Götafors skola

Ett medborgarförslag inlämnades från Hubbestad på hösten 2015 att man ska säkra upp de platser skolbussarna hämtar upp barnen. Enligt förslaget fanns både att man kunde märka upp platserna på landsbygden eller att man hämtar varje barn vid varje hus. Förslaget har varit remitterat till barn- och utbildningsnämnden samt tekniska utskottet med beslut om att förvaltningarna ska se över och utreda ärendet.

Nu har medborgarförslaget varit uppe på barn- och utbildningsnämndens bord.

– Vi har jobbat med frågan och kommer att bifalla förslaget. Vi måste säkra upphämtningen på landsbygden. Hållplatserna ska bli tydligt markerade, helst både med skylt och belysning, menar Jenny Larsen (KD) ordförande i nämnden.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Tryggare upphämtning på landsbygden

Bra jobbat! Sen kan tilläggas att jag hoppas jag slipper köra ikapp skolbussen mot Byarum/Vaggeryd i över 110-120k m/timmen fler gånger som tidigare i höstas, på morgonen. Det är 80 km/timmen även för den samt att ombord ansvarar chauffören för våra käraste ägodelar.
Samtal till kommunen samt polisen med både reg.nr och tid/plats. Hoppas verkligen jag slipper uppmärksamma detta fler gånger.

Detta välkomnas verkligen!! Dessutom att busschauffören släpper av på rätt sida vägen så barnen inte behöver korsa en stor väg o att de inte släpps av innan bussen ev vänder vid ett vägskäl, de små barnen syns ju inte så väl bakom en buss. Det finns väl ’ regler’ för busschaufförer hur man tar upp resp släpper av resenärerna ( barnen ).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *