Nyheter

Turistbyråns framtid ska beslutas

Nyheter Turist i Vaggeryds kommun, vad och hur besöker man? Att turistbyrån ska vara kvar nästa år är klart, men frågan är var. Imorgon beslutar kommunstyrelsens turistnäring inriktning.

Värnamo.nu

Arkivfoto

Nu ska kommunledningskontoret se över hur turistinformation kan bedrivas i framtiden. Uppdraget har skickats över från kommunstyrelsens arbetsutskott. Nu är arbetet gjort och kommunstyrelsen har fått rapport om turistnäringen.

Besöksnäringen i länet är en växande näring och gästnätterna har ökat. Dock under perioden januari till augusti 2017 har gästnätterna i Vaggeryds kommun minskat med 0,8% jämfört med föregående år. Totala antal gästnätter under 2017 har varit 46 830 stycken på kommunens hotell, stugor, vandrarhem och campingar.

Alla aktörerna tycker fortfarande att turistbyrån har en roll att fylla för att erbjuda information samlat och kunna ge ett personligt möte. 13 700 unika besök har noterats i turistdatabasen. De frågor som märks har kommit fram är hyra av båt, växling av valuta, förfrågan om bank i Skillingaryd, vykort med naturmotiv, öppna caféer under sommarhalvåret samt många frågor om cykel- och vandringsleder.

Dock har inte frågan om ställplats för husbilar, som ligger för beredning hos kommunen, varit ställd till personalen på Turistbyrån. Besöksdatorn har använts mycket sparsamt – kan nästan räknas på en hand. Klagomålen som inkommit är att det varit ostädat vid Götaströms värdshus och Sandsjön samt tjuvfisket i våra kommunala sjöar. Totalt har 1985 personer besökt turistbyrån i sommar och av dessa var 1377 svenskar, 376 tyskar, 140 danskar och 40 holländare. Övriga har kommit från övriga europa och världen. Högst tryck var innan Elmia Wood då 400 kontaktade byrån angående mässan.

Imorgon träffas kommunstyrelsen. Då ska våra politiker besluta var turistbyrån kommer att vara under kommande sommarsäsong. Där den varit tidigare eller enligt det nya förslaget – Teaterfoajen vid Skillingehus. Att den behövs är nog alla överens om…

 

 

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Turistbyråns framtid ska beslutas

Den ligger väl väldigt bra där den är nu lätt att parkera och lätt att hitta ljus o trevlig lokal m.m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *