Nyheter

Tusen anställda bjuds på ”Vi tillsammans-dagar”

Nyheter Äventyraren Renata Chlumska besöker Vaggeryds kommun när de bjuder in sina anställda till ”Vi tillsammans-dagar”. – Äntligen är det dags, säger Annika Hedvall, kommundirektör, förväntansfullt

I morgon kväll är det kommunfullmäktiges avslutning där kommunens pristagare ska uppmärksammas, kulturpristagarna, miljövårdspristagaren, idrottsliga prestationer, arkitektur- och byggnadsvårdspristagare…. Samt de tre interna priserna som kommunen; Årets förbättringsförslag, Årets miljöinsats och Årets digitala lösning. Vi träffade kommundirektör Annika Hedvall för att få veta lite mer om vad som är på gång senare under veckan.

– Det är femte året som vi delar ut de interna priserna under kommunfullmäktiges avslutningskväll. Totalt har vi haft 130 nomineringar till våra interna priser, Årets förbättringsförslag, Årets miljöinsats och Årets digitala lösning, under dessa år och det är helt fantastiskt. Det tyder på att det finns en otrolig innovationskraft i vår organisation och vi har ett stort engagemang på våra arbetsplatser. 

– Vi har pratat om medarbetardagar i flera år, men av olika skäl inte kunnat bjuda in. Efter sommaren bestämde vi oss hundraprocentigt för att nu äntligen är det dags. Vi kallar det ”Vi tillsammans-dagar” under tisdag, onsdag och torsdag, två tillfällen per dag. Alla dagar har samma program och man kan säga att det blir konferensdagar med all personal. Vi kommer att presentera viktiga händelser genom året, Renata Chlumska är på plats och berätta om sina äventyr och hur man mår sina mål, sätter upp visioner och Renata kommer att prata om vikten att samarbeta. Kommunalråden Gert och Kent har en del i programmet, liksom Åsa Storck som berättar om årets bibliotek och Johan Thorsell om hur vi jobbar tillsammans med näringslivsklimatet. Programmet är ungefär 3,5 timmar och det är en väldigt bra uppslutning av våra medarbetare. Vi är totalt cirka 1 300 anställda och det är drygt 1 000 som har anmält sig. Jag tror att Renata lockar, men också våra egna fantastiska medarbetare, som utmärker sig på olika sätt, och som vi vill lyfta fram.

– I danssalongen bjuder vi på julmat och julklapp. Jag vill att man ska sprida goda exempel samt att få träffas tillsammans. Att få göra det här tillsammans ser jag väldigt mycket fram emot. ”Vi tillsammans”-dagarna ser till våra värdeord – tanke och omtanke, idéer blir verklighet och alla har betydelse – sprids och lever i vardagen och vi tillsammans gör skillnad för dem vi finns till för, berättar Annika Hedvall och är förväntansfull inför medborgardagarna som arrangeras nästa vecka. 

Blir detta ett årligt arrangemang för kommunens anställda?
– Vi kanske inte ska genomföra det varje år, men med regelbundenhet är min önskan, avrundar Annika Hedvall som är kommundirektör. 

Under tre dagar, vid sex tillfällen, nästa vecka har kommunen bjudit in samtliga medarbetare i koncernen, verksamheter och bolag, till gemensamt julfirande som då är en chans att mötas mellan förvaltningarna och sprida goda idéer, lära av varandra och inspireras. 

Alla sex tillfällen startar med glöggmingel innan programmet drar igång i danssalong och teatersalong i Skillingehus.

Annika Hedvall, kommundirektör, ser förväntansfullt fram emot medarbetardagarna som arrangeras under tre dagar nästa vecka

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *