Nyheter

Två Vsbo-hus på Mejeritomten

Nyheter Kommunstyrelsens arbetsutskott ser positivt på att bostadsbolaget Vsbo uppför två hus med 32 lägenheter på Mejeritomten och österut i Skillingaryd.

Satu Jonsson. Arkivbild

Frågan diskuterade vid arbetsutskottets möte i onsdags där man ”beslutade” att det ska byggas enligt planerna..
Vsbo har i sina planer två hus om fyra våningar vardera med totalt 32 lägenheter.

– Det är inget uppdrag från kommunstyrelsen som inte kan ge oss direktiv mitt under året. Däremot tittar vi på möjligheten att bygga. Frågan är dock om vi vågar bygga så många lägenheter på en gång i Skillingaryd, säger Satu Jonsson som är vd för Vsbo och hon tänker nog en del på den svårighet det var att snabbt fylla lägenheterna vid Västra Järnvägsgatan och seniorboendet vid Södra vägen.
– Vi tittar på de ekonomiska möjligheterna just nu, noterar Satu.

Parallellt jobbar man på första etappen av lägenheter vid Ödestuguvägen, kvarteret Tor i Vaggeryd.

 

Gert Jonsson och Kenth Williamsson

Positiva politker
– Vi tog beslut om att kommunala bostadsbolaget ska bygga två hyresrättshus, fyra våningar och totalt 32 lägenheter. Nu kommer det bli ett femtiotal nya lägenheter i centrala Skillingaryd och det är stort tillskott och det är viktigt att vi kommer igång med byggandet så fort som möjligt, säger Kenth Williamsson (S) efter kommunstyrelsens arbetsutskotts möte tidigare i veckan.

– Det finns ett färdigt koncept och det är upphandlat med kommunala bostadsbolaget. Eftersom det är ritat och klart hoppas vi på byggstart redan i vår, menar Gert Jonsson (M).

– Tomtens markupplåtelse godkände vi och det här stora projektet kommer att ta sin tid men det känns väldigt bra att fått till hyresrätterna. Nu hoppas vi att kunna ta beslut i kommunstyrelsen, avslutar Gert Jonsson.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *