Nyheter

Upphandlat: Nytt bussbolag kör skolskjutsar

Nyheter 11 miljoner per år och en buss mer än tidigare. Upphandling på sex plus två år. Det gav politikerna i barn- och utbildningsnämnden klartecken till vid senaste sammanträdet

Marijo Corkovic (S) ordförande i nämnden konstaterar att det blev en extra buss och 4,5 miljoner billigare per år. 

– Vi har i nuläget 14 skolskjutsbussar. Upphandlingen som godkändes innefattar 15 bussar och ny leverantör är Flexbuss. Dessutom blev det 4,5 miljoner billigare per år. Upphandlingen är åtta år totalt då det är sex år plus option på två. 

Hos Flexbuss kunde man läsa detta pressmeddelande: ” – Vi är väldigt glada över detta besked och ser fram emot att få starta upp detta uppdrag och samarbete tillsammans med Vaggeryds kommun”, säger Martin Jacobson, vd på Flexbuss, där trafikhuvudmannen är en ny samarbetspartner.

Upphandlingen låg på 11 070 757 kronor per år vilket var det lägsta budet per år av de anbud som inkommit.

Upphandlingen som togs och direktjusterades avser skolskjutstrafik och undervisningsresor. Uppdraget avser främst trafik inom kommunen men det kan även bli aktuellt att köra elever i anpassad skolgång till närliggande kommuner. Tre skolskjutsområden har upphandlats i ett gemensamt avtal där trafiken ska köras varje skoldag, minst 178 dagar per läsår. Upphandlingen med nya tilldelade företaget är när höstterminen börjar 2025. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Upphandlat: Nytt bussbolag kör skolskjutsar

Bra jobbat alla inblandade.
Ni bryr er verkligen om skattebetalarnas pengar.
Stor tack för jättebra upphandling.

Kan bli bra men vi låter dem börja först. De har mist skolkörningar i en del kommuner tidigare men vår eminenta kommun har säkert kollat runt och tagit referenser som brukligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *