Nyheter

Upphandlingen på cykelvägen avbruten

Nyheter Cykel- och gångvägen mellan Skillingaryd och Tallnäs dröjer 

Arkivfoto från maj 2018. Nu dröjer cykelvägen mellan Tallnäs och Skillingaryd och upphandlingen är avbruten

Upphandlingsenheten har tidigare fått i uppdrag av tekniska nämnden att genomföra upphandling gällande gång- och cykelväg mellan Skillingaryd och Tallnäs. I underlaget begärdes två anbud in, där ett avser tre meter bred väg och, som alternativ, ett med två meter bred väg. Totalt inkom tio anbud från fem anbudsgivare. Men inget av anbuden ryms tyvärr inom projektets budget…

Vid tekniska nämndens möte under gårdagen beslutade eniga ledamöter att avbryta upphandlingen angående entreprenaden för cykelvägen mellan Skillingaryd och Tallnäs. Tekniska nämndens ordförande förklarar;

– Tyvärr var samtliga anbud för höga. Vi har varit noga i underlaget att cykelvägen ska följa naturen så mycket som det är praktiskt möjligt för att vi ska kunna hålla nere kostnaden. Vi har även frågat på två olika bredd av cykel- och gångvägen. Det fanns också en totalentreprenad så anbudsgivarna har gjort ett gediget jobb med att lämna sitt anbud och skillnaden var väldigt liten mellan anbudsgivarna, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

– Jag önskar inget hellre än att vi rott detta i hamn idag, men tyvärr inte. Vi ska nu jobba igenom detta och var vi landar vet jag inte. Vi får återkomma framöver. Jag förstår att många kommuninvånare är besvikna just nu, avslutar Jerry Karlsson (L).

Det var i juni månad vi berättade om att kommunstyrelsen bantar ner cykelvägen till hälften av tidigare tilldelad peng, finns att läsa här från 14 miljoner till 7 miljoner. Nu är cykelvägen lagd på is en stund till…

Taggar

Dela


30 reaktioner på Upphandlingen på cykelvägen avbruten

Varför kan inte militären bygga cykelbanan den sträckan som går över deras mark i rent övning syfte.? Sen ser man vad den tänkta budgeten från kommunens sida räcker till. Sen är det väl bättre att det finns en cykelbana med grus än ingen alls.

Tomas. H . vad jag menade var precis de att avsmalningar och bulorna kostade en massa pengar till ingen nytta det var rusningar och inbromsningar inte bra för våran miljö, har själv set olycka på avsmalningar där det fans övergångsställen detta var i Vaggeryd. Det kostade en hel del att ta bort dessa påhitt, håller med Örat bygg cykel väg till Tallnäs med de resurser som finns tillgängliga det handlar om gående och cyklisternas säkerhet.

Appro Frågande . Jag ifråga sätter nyttan med dessa kulor och Avsmalningar det kan ju inte ha något med att göra med miljön att göra utan tvärtom då man måste gasa och bromsa och gasa igen. Och ur trafik synpunkt så har det ingen verkan. Då många ”racar” för att hinna först på en Avsmalning. Vilket då innebär att då ökas farten istället

Bygga bulor och avsmalningar i våra samhälle som har kostat massa pengar till och med bort tagning av dessa påhitt har kostat miljontals kronor så kan man inte ens slutföra en ynklig cykelväg till Tallnäs.

Det absolut bästa vore om man nu i detta läge bygger cykelväg så långt som pengarna räcker dvs, den delen som vandhas av militären och då kanske det blir ca halva sträckan, men då har man också byggt bort halva risken för olyckor .
Den största faran på denna väg är de tunga lastbilar som trafikera sträckan och det är inte ett fåtal . Det är nog ca 15 års sedan vi tog beslutet om att bygga Cykelvägen ut till Tofteryd . Efter det att kommunen kämpat med förhandlingar gentemot den militära makten håller man nu på att snubbla till det inom kommunen . Det vore mycket välkommen om ni startar med att bygga den delen som jag beskriver i början av inlägget.

Var finns det beslutet om en bro över Hjortsjön? Jag har aldrig hört nån boendes i Vaggeryd ha synpunkter på att det byggs ett boende för minst 170 miljoner i Skillingaryd, De kanske ser kommunen som en helhet och inte just som en by? Blev heller ingen cykelväg till Bäck när det var ridskola där och det fick man acceptera helt enkelt. Vore naturligtvis bra med en cykelväg till Linnerydssjön men inte till vilket pris som helst. Sen kan man ju undra hur en grusade väg kan kosta över 1000:-/meter?

Har det nånsin hänt en olycka med en cyklist på denna sträcka?!
Det har cyklats några mil där genom åren. Själv har man nog cyklat rundan ett par hundra gånger åtminstone.I både mörker o ljus. Ibland med både en och två för mkt innanför västen… Men det var många år sen o kanske är mer trafik nu än det var på 80-90-talet?!
Håller trots detta med om att det ska vara en cykelväg. Självklart.

Kanske det inte blir fel med en ny upphandling. Då kanske Jerry och övriga ta med en avloppsledning från Tofterydsbygden till Skillingaryds reningsverk kommer med. Risken är annars stor att en eventuell cykelväg kommer rivas upp för en avloppsledning. Framförhållning, ja jag upprepar, framförhållning, är något som ofta fattas i denna kommun

Önskar att alla beslutsfattare
kunde se de glada barn och
ungdomar som är på väg till badet utan
en tanke på den tunga trafik som dundrar
fram på väg till väg 27.
Om katastrofen inträffar blir det
inte roligt att vara ansvarig politiker!

Pinsamt om man kan sätta en budget på
Något o ligga så fel jämfört med 5 entreprenadföretag som ligger väldigt
Lika i pris, då tycker jag man kan redovisa
Hur dåliga ni är på att göra budget, tror nog
Att entreprenadföretagen kan sin sak,
Pinsamt!!!

En kommunal cykel/gångväg måste även hållas snö och halkfri ! Hur stor kostnad är budgeterad för detta?

//Åkekalle

Står i beslut har jag för mig att den ej ska vinetrhållas om jag inte minns helt fel. Blir ett fint skidspår om än lite dyrt.

Det är många som cyklar till badplatsen då kan det vara otäckt vid möte
Vägen är krokig
Dags att ta tag i Någon skattekrona till
Skillingaryd vore önskvärt
Vi lägger skatt också

Fullständig galenskap.
De som har tagit beslutet att skjuta detta på framtiden har förmodligen inte haft eller har barn i tonåren.

Linnerydssjön är populärt ställe för ungdomar. Många cyklar eller åker moped.
Ska det behövas en allvarlig olycka innan styrande fattar behovet.

Som Mats Elmgren skriver;
Hur mycket skiljer mellan budget och anbud?

Men Skarven har ju en märklig kommentar.
Det är inte barnen som är faran!!!
Självklart är det faran för barnen, och ven vuxna, som man vill komma från.
OMG.

Svarar mig själv.
Förmodligen menar Skarven något annat än hen skrivit.
Blivit en märklig formulering bara.

Viktigt att läsa igenom innan man formulerar sig, mitt svar var till en kommentar innan, om du läser i lugn o ro så ser du säkert att min formulering var tydlig.

För högt pris? Vore väldigt kul om invånarna får reda på vad det kommer att kosta och vad man budgeterat med? Först då kan man säga om prisskillnaden är rimlig. Många andra projekt har väl dragit iväg kostnadsmässigt så detta vore väl ingen katastrof.
En olycka på denna väg vore det däremot.

Ungefär 16-17 miljoner var första budet och budgeten är på 7 miljoner. Fast en cykelväg utan asfalt vill jag inte kalla för cykelväg utan grusväg. Klart att entreprenörerna tar till när de vet hur viktig kommunen vill ha den ska man ha i åtanke. Hade bilarna som kör där ”skött” sig hade det varit ofarligt att cykla där men det problemet finns tyvärr överallt: 0 respekt för trafikregler. Nu börjar vi nog om på ruta 1 igen, observera att fet var en enig nämnd som så nej vilket jag personligen stöder. Vill gärna ha en cykelväg till Linnesjön men inte till vilket pris som helst.

Hur kan man vara 250 % fel ute?
Självklart kommer det med den budgeten aldrig bli någon cykelväg där.
Men som sagt, nu är det ju i Skillingaryd och då är det ju inte lika prioriterat.

Jag hoppas nu att det inte finns några pengar att förstöra Storgatan med.
Men det blir sällan som hoppas.

Då kanske det kan bli asfalt på hela cykelvägen vid Power
Nu är det en lång bit som är grus
Där cyklar man på vägen istället

Håller med Skarven till fullo!
Det är idiotiskt att dom inte har lyckats göra denna cykelväg. Jag är närmare 50 år och det var prat om detta när jag var ung. Helt otrolig att man inte fått tummen ur ännu.

Tycker nog att en cykelväg till Tofteryd är fullständigt obefogad,Det finns så mycket utrymme att det är inga problem att varken gå eller cykla.Däremot lite utbildning hur man framför en cykel vore på sin plats.Det ska ju va förarbevis på 30 mopeder så varför inte på cyklar kanske ev åldersgräns.Titta bara frammåt å håll er till kanten så funkar de nog även frammöver.

Cykelvägen var väl ämnad pga säkerheten?
Har aldrig mött nån cyklist som är mitt i vägen däremot bilförare som som gasar på ordentligt på den vägen. Barngrupper som cyklar fram o tillbaka är knappast faran här utan bilister och andra fordon.

Men bygga om en korsning i Vaggeryd där det aldrig varit några olyckor o göra den näst intill omöjlig att köra i hade ni råd med, dags för skärpning i Kommunal förvaltning //Per

Tänk om Stigamo hade legar i Skillingaryd. Då hade det inte lagts en bråkdel av vad det har kostat och det hade ju varit förståndigt. Dessutom uppgavs att det byggs för kommande generationer men det ska väl betalas av dagens generationer. Cykelvägen hade varit väldigt behövlig redan för dagens generationer. Detta kan man kalla för sitt rätta ord: FIASKO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *