Nyheter

Enklare cykelväg byggs

Nyheter Kommunstyrelsen diskuterade cykelvägen mellan Skillingaryd och Tallnäs på senaste sammanträdet

Arkivfoto från maj 2018

Budgeten och sparkraven kommande år diskuterades när kommunstyrelsen träffades i tisdags. Cykelvägen mellan Skillingaryd och Tallnäs blir av men inte som det var tänkt.

– Vi diskuterade om vi skulle ta bort den helt och hållet, men vi vidhöll vårt tidigare beslut att bygga cykelvägen, men det blir en betydligt enklare väg än tidigare, berättar Thomas Axelsson (KD).

14 miljoner var tanken att cykelvägen skulle kosta, men har nu dragits ner till hälften. Förra våren höggs skogen ner för att bereda plats. Arkeologerna grävde efter eventuella fynd för två månader sedan. När anläggningen startar är dock oklart i skrivande stund.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Enklare cykelväg byggs

Det är ju helt galet att ta ett sådant beslut , För ca 15 år sedan beslutade man att bygga en cykelväg ut till Tofteryd, sedan har man gjort stora insatser med militären för att få igenom att bygga en cykelväg. Nu när detta är genomfört så börjar man att vackla om tidpunkten för genomförandet och man tänker pruta bort halva den tilltänkta summan.
Skärpning i leden ,ska det behöva hända en olycka innan man förstå vikten av denna cykelväg ?
Ska vi behöva att ta På oss de ”gula västarna” för att cykelvägen skall påbörja ?

Märkligt att det finns pengar till utsmyckningar på ett industriområde som inte någon har byggt på ännu men inte en cykelväg

Det är bättre att inte bygga någon. alls en grusväg betyder punktering. (Det är bättre att höja tjänstemännens löner eller fallskärmar )

När byggs cykelvägen?

Det här var inte roligt att läsa.
Dessa dagar har glada barn och ungdomar cyklat till badet – i bredd – omedvetna, tycks det, om hänsynslösa bilförare som kör
lång över 70 och tung trafik på väg mot väg 30.
Jag hoppas verkligen inte någon olycka händer. Då blir det ingen rolig diskussion efteråt om vem som bär ansvaret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *