Nyheter

Uppmanas att flytta fordon från trädgård i sommar

Nyheter För två år sedan inkom ett anonymt klagomål gällande ett flertalet uppställda bilar i trädgården på en fastighet i Vaggeryd. I dagarna har miljö- och byggnämnden lämnat fastighetsägaren en tidsfrist att städa upp den ovårdade tomten

Pixabayfoto

Senare under samma år, i december 2022, besökte miljö- och byggförvaltningen fastigheten och noterar att det finns 6 stycken bilar, varav två på biltransportsläp), en husvagn, ett hästtransportsläp och en buss uppställd på fastigheten samt en hjullastare som stod på allmänna platsmarken intill. Då konstaterade förvaltningen att fastigheten upplevs ovårdad. 

I januari 2023 inkom fastighetsägaren med ett svar till kommunen att man önskar att bilarna ska stå uppställda till sommaren då nytt garage har uppförts på Gärahovsvägen. Svaret godkände förvaltningen och uppmanade fastighetsägaren att efter juni månad 2023 ska fordonen flyttas till det nya garaget. 

I april 2024 var förvaltningen på ”återbesök” och noterar då att fordonen fortfarande står kvar på platsen. Man besöker även nya garaget och ser att det är uppfört. Eftersom fordonen fortfarande står kvar så fick miljö- och byggnämnden den ovårdade tomten på sitt bord och beslutade vid senaste sammanträdet att ägaren har någon månad på sig att röja upp. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden:
– Det här är ett gammalt ärende gällande bilar på en tomt i norra delen av Vaggeryd. Ägaren har byggt ett garage i närheten och fastighetsägaren får nu till i början på augusti på sig att flytta grejerna. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Uppmanas att flytta fordon från trädgård i sommar

Ja det förstår jag, men ser inte att det är parkeringensläge det är fel på, utan mer om hur laddirutiner är utformade och ligger mer på Furugården att informera hur man beter sig på nätterna till sina medarbetare. Finns det fler laddplataer än den vid ingången på Esplanaden och är den Ekgatan?
Skulle dra det med ansvarig på Furugården så kanske det händer något med deras rutiner för laddning och nattligt uppförande.

Vad är det för fel på Furugårdens elparkering? Sedan är det väl bättre att gå över till grannen man stör sig på och säga till än att dra det via kommunen.

Vad tror du jag har gjort tro du inte vill ha elparkering 2 meter från fönstret det slås i bildörren och bakluckan så rutan skallrar och ett jäklar pratande på nätterna har inte fått sova en hel natt och morgon på 3 år snart. Jag jobbar fortfarande, går upp klockan 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *