Nyheter

Vad händer på ödetomten?

Nyheter Tanken att göra kedjehus på kvarteret Räven i Skillingaryd stannade av då bullerregler satte käppar i hjulet. Sedan hyrde tv-produktionen Farmen in sig och bostadsbolag hade tomten för att placera baracker till byggarbetare. I dag är det ingen vacker syn, säger Skillingarydsbon som undrar vad som händer på platsen, vilket vi på redaktionen fick reda på.

Så här ser det ut på tomten idag. Foto: Martina Ojala

Kedjehus var planerat på tomten när samråd hölls under hösten 2017 och någon månad senare skulle detaljplanen vinna laga kraft. Tomten har sedan dess varit boplats för sommarens tv-produktion av Farmen, samt innehaft byggbodar när Zenergy byggde lägenheter rakt över gatan. Därefter har det varit tyst. Tomten är öde, halvt igenväxt och skräp har slängts på platsen, som inte blev några bostäder i nuläget…

Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden berättar att ”bostäder blir det inte då det är för nära järnvägen, men vi ska givetvis städa upp på tomten”.

Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen kommenterar:

– När vi påbörjade arbetet med detaljplanen vid kvarteret Räven så var det mycket komplicerat med krav ifrån länsstyrelsen och Trafikverket gällande bullerregler. Sedan dess har vi växt och det gäller också att i framtiden bevaka områden för skolverksamhet. Vi jobbar med översiktsplanen och i den ligger kvarteret fortfarande kvar som förslag för framtida bostäder, men att ha plats för kommunala verksamheter såsom skola och äldreboende är också viktigt. Därav pågår det i nuläget inget arbete gällande detaljplanen i området, menar Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här finns artikeln från 2017

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vad händer på ödetomten?

Bullerproblem? Sätt ljudkrav på järnvägen och dess framfart. Finns ju en del lok som hörs över hela byn. Kan det vara rätt?

Ligger inte det senaste flerfamiljshuset som byggdes vid Icaparkeringen i Vaggeryd lika nära järnvägen ? Det verkade ju inte vara några problem att få bygglov!
Det är verkligen dags att hitta centrala tomter för flerfamiljshus i Skillingaryd nu, men som sagt viljan verkar inte finnas hos politiken.

Fixa en detaljplan för området och bygg flerbostadshus ,kan man bygga nära och till och med ovanpå järnvägar i andra delar av landet så går det nog även i Skillingaryd om viljan finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *