Nyheter

Radhus planeras på Räven

Nyheter I torsdags kväll hade Vaggeryds kommun arrangerat ett samråd kring nya området "Räven" i Skillingaryd. Dock var det inte många grannar som tog tillfället att lyssna på vad som kommer att ske i området.

Samråd kring nya detaljplanen vid Räven i Skillingaryd

Informationen för nya området ”Räven” i Skillingaryd lockade en handfull grannar som var nyfikna på hur Tina Blomster, samhällsutvecklare, och Viktoria Gustavsson presenterade nya området som har en yta på 4 000 kvadratmeter.

– Vi planerar radhus som byggs som kedjehus och höjden kommer att vara max 7 meter. Garage kommer att planeras utmed järnvägen där även 13 parkeringsplatser kommer att frigöras, berättar Tina Blomster.

– Passa på och säg vad ni tycker och inlämna era skriftligt synpunkter senast 13 november. Vi har även skickat ut detaljplanen till Trafikverket, Länsstyrelsen och i denna fasen kan man tycka till om planen. Vi vill ju att området ska bli så bra som möjligt, säger Viktoria Gustavsson på miljö- och byggförvaltningen. 

– Hur kommer kommunen att sköta snöröjningen framöver, det fungerar inte som det är idag, och med fler boende på gatan blir det troligen inte bättre, undrar Stefan Stigemyr som kommer att bli en av de nya radhusens närmaste granne.

I december vinner förhoppningsvis detaljplanen laga kraft.

Taggar

Dela


1 reaktion på Radhus planeras på Räven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *